U bevindt zich hier: Startpagina » Fotoalbum » De zoekhoek

De zoekhoek

Wie weet iets over . . .

Soms zijn er onbekende afbeeldingen of heeft u vragen over bepaalde afbeeldingen. Wellicht kunnen bezoekers helpen. U kunt mij HIER mailen.
Bedankt alvast.
Martin Huisman.

Vraagteken
Vraagteken De foto is afkomstig uit de nalatenschap van Adrienne Calkoen. Zij deed HBS-A examen in 1940 aan de Koninklijke H.B.S. 14. Vandaar dat deze foto daar ook terecht is gekomen, maar ........... deze foto is niet op die school gemaakt. We weten dat ze afkomstig was van school 27 en dat is de Heuvellaanschool. Waarschijnlijk is deze foto daar gemaakt en dan moet dat rond 1933 zijn geweest.

Deze Klassefoto is volgens mij ook de Heuvellaanschool.
De lerares is volgens mij juffrouw Zonneberg.
Ik heb op deze school gezeten van 1945 tot 1947 en juffrouw Zonneberg had ik toen in de eerste klas.
Wist U dat deze school in de oorlogsjaren door de Duitsers gevorderd is, speciaal voor kinderen waarvan de ouders van de (partij) waren?
Groeten T.Teunissen.
(Lid van de vereniging Oudapeldoorn)

Vraagteken
Vraagteken 13. Deze foto heb ik ooit gekregen met de mededeling dat die van muziekvereniging Kunst Na Arbeid zou zijn. Ik heb hem ooit in ons verenigingsblad gezet met de vraag naar meer informatie, maar dat heeft niets opgeleverd. Onder de foto staat Fotobureau J. van Schooten en dat zegt mij ook niets. Op de borden staat Met ereende hand (links) brengt men veel tot stand (rechts), maar met zo’n dooddoener schieten we ook weinig op. Ik betwijfel of de foto van een muziekvereniging is, want muzikanten laten zich in het algemeen niet zonder hun toeter fotograferen... (Chris de Boer)
Vraagteken
Vraagteken 12. Foto: Bert van der Velden. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dit Waterlooscheweg 204 in 1921. De familie van der Velden heeft er gewoond van 27 mei 1921 tot hun vertrek terug naar Rotterdam in februari 1922. Herkent u dit pand, laat het ons even weten in het Gastenboek of via info@apeldoorn-orden.nl
Vraagteken
Vraagteken 11. Mijn oma heeft op de foto vermeld dat de man haar vader, opa Steenbergen is. Ik gok met goede redenen dat de foto rond 1912 of eerder is geschoten en ik mag aannemen dat de locatie Apeldoorn betreft. Inmiddels heb ik heel wat doorzocht, waaronder kerkfoto’s en tekeningen om te achterhalen waar dit precies is maar ik kom er niet uit. Of de kerken moesten nog gebouwd worden of waren reeds afgebroken waarvan ik dacht dat ze lijken op die op de foto. Opa zou ook gelegerd geweest zijn in de Harskamp. Misschien komt u of iemand anders van de vereniging hier uit? Lies Biegert-Hille
Onbekend
Onbekend 10. Wie weet wie er op de foto staan en bij welke gelegenheid? Graag een bericht.

vraagteken

Vraagteken
Vraagteken 9. Vermoedelijk gaat het om een taxibedrijf uit Apeldoorn. De naam LUTAX (Lucas Taxi) is genoemd. In Erica’s alleen de naam UTAX te vinden. Wie kan hier iets over zeggen?Chris van der Ark heeft al iets gevonden.

Vraagteken
Vraagteken 8. Weet iemand waar deze foto genomen is? Foto: Bob Oldenhof. (1 bericht: geen Apeldoorn.)
Vraagteken
Vraagteken 7. Weet iemand waar deze foto genomen is? Foto: Bob Oldenhof. (1 bericht: geen Apeldoorn.)
Onbekend
Onbekend 6. Foto van een trouwstoet van de auto's van taxi De Driehoek. Vermoedelijk in de Heze? Wie weet welke straat? Archief Evert Pol.
Kanaal Noord
Kanaal Noord 5. Schilderij op canvas. Het betreft het gedeelte aan het kanaal bij de Deventerbrug. Het is niet gesigneerd. Gezien de huisjes die er staan moet het erg oud zijn. Afmeting: 50 X 40. Ben op zoek naar de naam van de schilder. Het zou een schipper kunnen zijn die aan de andere kant met zijn boot heeft gelegen. Maar hoe dan ook, hij of zij zal gezien het jaartal waarschijnlijk niet meer leven. Archief: Jan Huiskamp.
7-9-08
4.
Deze plaquette heb ik jaren geleden gered uit een slooppand.
Wie kan mij iets hierover vertellen?
Het pand stond aan de Stationsstraat daar, waar nu appartementen zijn gebouwd.
Op de plek waar nu de beddenzaak zit en de erker. (appartementen).
Peter p.evers9@chello.nl
Arnhemseweg 58
Arnhemseweg 58 3. Arnhemseweg hoek Spadelaan. Heeft iemand nog een foto of kaart om te zien hoe het huis er vroeger origineel uitzag? Is dit een woonhuis of winkel is geweest? Dinie ten Voorde.
Arnhemseweg 58
Arnhemseweg 58 2. Dit is een foto van 3 jongens die gevonden is tijdens het uitbreken van een keukenkast in dit pand.Weet iemand wie deze personen zijn?

Loolaan

Hierbij een foto van ons pand Loolaan 43. Wij zijn op zoek naar meer info.

Rinald Kloppenberg

Voor Dhr. Rinald Kloppenberg;
Op de Beeldbank van Coda staan een tweetal invoeren met gegevens over het pand; het gaat om de nummers: GA-014838 en GA-014843.
MVG
Geo Niggendijker


Meer informatie op:
http://www.parkenbuurt.nl/extrastraatloolaan/loolaan-43.html