Nieuws

Op woensdag 22 juli werd het eerste exemplaar “Deventerstraat > Apeldoorn. Tussen Hoofdstraat en Stationsstraat” aan sponsor Joop Beermann overhandigd.

Meer dan 5 jaar geleden werd begonnen met het boek. Maar eindelijk was het dan klaar!

Tijdens een coronaveilige bijeenkomst in “Heerlijk Lokaal” werd het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan de sponsor van het boek. Onze voorzitter, Kor Comello, bood het boek aan Joop Beermann aan.
Helaas lag het boek eerder in de winkel deze bijeenkomst, maar “waar gewerkt wordt maakt men fouten”…
Joop aanvaardde het boek in dank en sprak zijn bewondering uit voor het boek. “Wat zou mijn vader er trots op geweest zijn dat op basis van zijn aantekeningen zo’n mooi boek samengesteld is”.
Met een drankje en een hapje vierden de aanwezigen het nieuwste boek van de VOA. Nu op naar nog zo’n mooi boek!

Maandag, 13. Juli 2020

De Vereniging Oud Apeldoorn geeft weer een nieuw boek uit!

Het boek “Deventerstraat > Apeldoorn. Tussen Hoofdstraat en Stationsstraat” rolde recent van de persen. Een boek dat jarenlang niet verder kwam dan een losse verzameling aantekeningen en foto’s van Pol Beermann. De werkgroep publicaties van de VOA heeft de taak op zich genomen om, met die verzameling als basis, een boek samen te stellen waarin de geschiedenis een deel van de Deventerstraat beschreven wordt.

Het is niet alleen een lees- maar zeker ook een kijkboek geworden. Zo vindt u pagina’s met foto’s van “vroeger en nu”: naast een kiekje uit de oude doos een recente foto, gemaakt door een professioneel fotograaf. Nostalgie ten top!

Verder werden voor het boek mensen met historische kennis van deze straat geïnterviewd. Het resultaat van die gesprekken leverde verrassende en mooie verhalen op die in het boek zijn opgenomen.

Het boek is te koop via de Vereniging Oud Apeldoorn. De kosten bedragen, excl. verzendkosten, € 19.95/st. Bestellen gaat telefonisch bij onze secretaris, Dik Westerveld, tel. 055 5213267 of 0653900609. U kunt hem ook een mail sturen met opgave van uw naam, adres, liefst ook telefoonnummer en het gewenste aantal boeken. Het mailadres van Dik is: dikwesterveld@upcmail.nl

Let op: de boek is uitgegeven in een beperkte oplage. Op = op: dus bestel voor u achter het net vist!

Mededelingen:

Archief.

De archiefwerkgroep is in beperkte vorm weer opgestart. Alleen leden van de werkgroep die niet tot een risicogroep behoren komen weer bij elkaar met een limiet van het aantal medewerkers per keer. Natuurlijk volgen ze strikt de coronaregels op. Helaas is bezoek, mede gezien de beperkte ruimte, nog niet mogelijk.
Jaarvergadering en afscheid Miny van der Zande en Hans Wijga.

De jaarvergadering van maart ging vanwege Corona niet door. Inmiddels zijn de regels enigszins versoepeld. Daarom denken we erover om de jaarvergadering op 19 september te kunnen houden in Scholengemeenschap de Heemgaard. Aansluitend zullen we dan afscheid nemen van Miny van der Zande en Hans Wijga.
We houden een slag om de arm: “voor zover coronaregels op dat moment een bijeenkomst toelaten”. Verder zullen we ons houden aan de regels die op dat moment gelden. Omdat we hier nog geen voorspelling voor kunnen doen houden we details nog voor ons. Zodra het kan zullen we meer bekend maken. Houdt u dus de website in de gaten. Hopelijk kunnen we in de Oud Apeldoorn Actueel van augustus meer vertellen.
Radio.

De werkgroep Radio is, natuurlijk coronaveilig, bij elkaar geweest. We hebben besloten dat we vanaf de eerste zondag van september weer uitzendingen gaan verzorgen. Dus tot luisterens op zondag 6 september. 
E.e.a. is wel onder voorbehoud: mochten er toch onverwachte dingen gebeuren dan zullen we helaas de uitzending niet door laten gaan. Veiligheid gaat boven alles. Houdt u de site en/of facebook in de gaten? 

Historische foto’s in het Jumbo fotoboek

Tot en met 17 maart kon u bij Jumbo Winkelcentrum de Mheen en Jumbo Schubertplein terecht voor 342 foto’s over de historie van Apeldoorn. Die kunnen worden geplakt in het fotoboek “Apeldoorn, onze trots” een fotoboek vol herinneringen. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt de klant een zakje met vier foto’s.

Op het Archief van de VOA hebben wij ook dat fotoboek, alleen wij missen nog heel veel plaatjes. Heeft u plaatjes over waar u niets mee doet, dan zou het leuk zijn als u die in de brievenbus van de VOA zou willen stoppen: ACEC-gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn

https://www.verenigingoudapeldoorn.nl/werkgroepen/werkgroep-archief/

________________________________________________________________________________________________________

nieuwsbrief/
Abonneer je op "Ruimte voor Erfgoed", de Nieuwsbrief van het Erfgoedplatform Apeldoorn

NIEUWS VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Heeft u vragen over genoemde of andere activiteiten van de VOA, of heeft u een goede tip voor een lezing, excursie of een optreden dan verneem ik dat graag.
Liesbeth Slot sloth@hetnet.nl