Berichten 601-620

Bericht 620

Zondag 10 mei 2015
Naam: Ine Nijland-Meijer
Emailadres: klik hier

Bericht: De bevrijdingsfeesten waren weer een echte happening, vooral die veteraan die iedereen het Wilhelmus mee liet zingen!!!!

Ook genoten van de verhalenvertelsters!!!

Bericht 619

Zondag 10 mei 2015
Naam: J. NIJSSEN
Emailadres: Klik Hier

Bericht: IK HEB IN HET SANATORIUM GEKUURD, IK WAS ER 19 MAANDEN EN HEB ER EEN HEEL FIJNE TIJD GEHAD, IK HAD HONGER EN WAS ZIEK, DAAR BEN IK WEER BETER GEWORDEN HET WAS NA DE OORLOG, IK WAS 14 JAAR TOEN IK DAAR KWAM, DOKTER MULDER WAS ER TOEN HOOFD EN ZUSTER SPAANS HOOFDZUSTER.

Bericht 618

Vrijdag 1 mei 2015
Naam: Robert Nijhof
Emailadres: klik hier

Bericht: Sinds 01 april jl. heb ik, samen met 2 andere Apeldoornse jongemannen, een website online, over de bevrijding van de Veluwe. De website heet: www.bevrijdingvandeveluwe.nl
Voor deze site zijn wij op zoek naar persoonlijke verhalen, van mensen die de tweede wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. Deze verhalen willen wij toevoegen aan onze site en zo hier een verzameling van maken. Dat kan via de getuigen zelf, maar kan ook via kinderen, klein-kinderen etc.
Nu weet ik dat er bij VOA leden zijn, die mogelijk deze periode hebben meegemaakt. Onder deze mensen zullen zeker nog herinneringen 'leven' die goed in onze verzameling passen. Wij vinden dat deze 'verhalen' behouden moeten blijven en zeker voor het nageslacht. De generatie die het bewust hebben meegemaakt wordt uiteraard steeds kleiner, dus voordat het te laat is.
Het liefst willen wij deze persoonlijke verhalen op film vastleggen, maar dit mag uiteraard ook op papier.
U kunt contact met ons opnemen via de website, maar dit mag natuurlijk ook via bovenstaand mailadres.
Neemt u gerust een kijkje op onze mooie site en hopelijk horen wij gauw van u!

Bericht 617

Vrijdag 24 april 2015
Naam: Chris van der Ark
Emailadres: klik hier

Bericht: Heeft u in Apeldoorn in de buurt van het spoor gewoond ? en bent u op facebook ? kijk dan eens op mijn facebookpagina 'Apeldoorn spoorbuurt' daar vind u veel foto's van vroeger (en een beetje van nu)

Bericht 616

Maandag 20 april 2015
Naam: cees IJzerman
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben in het bezit gekomen van het boekje " IK WAS ERBIJ" geschreven door Henk Buurman.
In het laatste hoofdstuk wordt verteld over een kruidenier uit "DE HOOILANDEN:. Mijn vader is waarschijnlijk deze kruidenier.
Wie kan mij in contact brengen met Henk Buurman of met zijn familie.

Bericht 615

Zondag 12 april 2015
Naam: Truus van den Berg-Methorst
Emailadres: klik hier

Bericht: Waarom nooit een vermelding van de herdenkings bijeenkomst bij het Kruisjesdal/Hoog Soeren , geadopteerd door de Parkenschool. Dit jaar 15 April 11.00 uur !!

Bericht 614

Zaterdag 11 april 2015
Naam: Henk Heystek
Emailadres: hankh@frontiernet.net

Bericht: Oud Apeldoorner en VOA-lid Henk Heystek uit Minneapolis, Minnesota, USA schrijft:
Ik wil jullie laten weten dat ik samen met een familie vriendin mijn vaderland weer bezoek tijdens de eerste twee weken van juni. Ik ben van plan om tijdens de tweede week 2 1/2 dag in Apeldoorn en omgeving door te brengen. Daarvan 1/2 dag naar het Kröller-Müller Museum en de rest van de tijd een memory lane" herinneringstour te maken rond Apeldoorn, mijn heimat"... daarbij inbegrepen: Het Loo, de Asselsestraat, de kazerne, park Berg & Bos en de school (waar ik tot de 4e klas op school zat tot 1948, toen Talens mijn vader naar de USA heeft overgeplaatst), het centrum, de WW II-bevrijdings-route, de bunker van Seys-Inquart, de Talensfabriek, de "American roomijs"-winkel als die nog bestaat, etc, etc.
Natuurlijk wil ik ook enkele VOA-leden ontmoeten als er net toevallig iets van een gebeurtenis tijdens die week gebeurt.
Dus ben ik nu op zoek naar een energieke gids die mij op snelle wijze door Apeldoorn rondleidt voor 1 of 2 dagen gedurende de tweede week van juni 2015. Is er een VOA-lid die mij hiermee van dienst kan zijn? Ik zal zelf zorgdragen voor het vervoer (huurauto).
Mijn e-mail adres is: hankh@frontiernet.net

Bericht 613

Zaterdag 11 april 2015
Naam: Carel
Emailadres: klik hier

Bericht: Voor bewoners uit en rond de metaalbuurt .
Kijk eens op de Facebooksite
"Rond de Rondweg Zuid "

Bericht 612

Donderdag 2 april 2015
Naam: Marianne Timmerman
Emailadres: klik hier

Bericht: Johannes Willebrordus Aloisius Ruiter was fabrikant in suikerwerken toen hij tussen 1914 en 1921 in Apeldoorn woonde. Weet iemand van u of er een suikerwerkfabriek in Apeldoorn was, wat de naam was en waar die stond?
Twee maanden na het eind van de Polen-Sovjet oorlog in 1921 emigreert het gezin naar Polen. In 1922 overlijdt hij vlakbij Posen (Poznan in Polen) en is dan fabrieksdirecteur. Waren er contacten tussen Apeldoorn en Polen begin jaren '20?
Ik hoop dat u me wat verder kunt helpen. Alvast mijn dank.

Bericht 610

Maandag 30 maart 2015
Naam: G.J. Mollema
Emailadres: klik hier

Bericht: In 1959 waren we met 20 jongens en meisjes bij de fam. Wassink aan de Hoenderloseweg - een zijstraat van de Dorpsstraat- in een soort logement voor geheelonthouders- op vakantie. Het was een heel groot herenhuis. Er zat een waterput voor. Ik heb nog foto's uit die tijd. Alleen niet van het gebouw. Deze is afgebroken. Er staat nu een grijze bungalow op. Wie heeft die foto nog ergens?

Bericht 609

Mariastraat

Mariastraat

Eind jaren 70. Rechts: ingang Café De Stal - overkant Mariastraat zicht op ingang Putto. Archief Bavinck/Schuur.

Zaterdag 28 maart 2015
Naam : H. Houtwipper
Emailadres: klik hier

Bericht: Is er iemand die meer kan vertellen over deze foto?
Heeft daar niet Slagerij Derks aan de ene kant gezeten en de andere kant schoenmakerij Meijerink ? Ik heb daar achter gewoond boven de werkplaats in 1964.
Groetjes Hennie

Bericht 608

Dinsdag 24 maart 2015
Naam: gerrit wolbrink
Emailadres: klik hier

Bericht: Wij zijn al een heel eind op weg met ons boek over de familie Wolbrink-Klomp. Veel info gevonden over onze Wolbrink-stam in Hupsel bij Eibergen. En prachtige
foto's en verhalen over de Klomps, vooral ook uit de dramatische jaren in Groenlo. Onze opa was Rudolf Klomp en woonde tot aan zijn dood aan de Kaijersdijk 66. Zijn vader was Hendrik Klomp, die woonde bij de spoorbrug over het kanaal, waarschijnlijk in de driehoekige punt tussen de voormalige Parallelweg, het kanaal en de Wormenseweg. Als adres D 201. Hij overleed in 1916. Kan iemand ons nog wat meer vertellen over Hendrik Klomp en/of over deze locatie.
We zijn ook benieuwd naar het verhaal overde verhuizing van Rudolf Klomp en zijn tweede huwelijk met Gesina Aarsen-Beuwer in 1919.
Zijn zij toen direct aan de Hermelijnweg 17 gaan wonen of nog even elders?
Wie kan ons helpen? Misschien vooral ook leden van onze grote familie Klomp-Aarsen?? Veel dank!

Bericht 607

Maandag 23 maart
Naam: Henny Jobse-Kooij
Emailadres: klik hier

Bericht: Een van mijn voorvaderen overleed op 26-12-1848, op dezelfde dag als zijn vrouw. Weet er iemand misschien of er op die dag iets dramatisch is gebeurd, brand of zo?
Dan ben ik ook op zoek naar een plaatje van de Vlijtseweg, rond de tijd van de geboorte van mijn oma Zwaantje van den Broerk (1-11-1892). Haar vader was timmerman. Ik krijg de indruk dat de Vlijtseweg een weg was waar veel kleine nijverheid plaats vond. Klopt dit?
U doet mij een enorm plezier door deze vragen te beantwoorden!

Met vriendelijke groeten,
Henny Jobse-Kooij

Bericht 606

Donderdag 19 maart 2015
Hetty, van Oene Holtman
Emailadres: klik hier

Bericht: aan Robert Nijhof. ik woonde in de Herdeweg in 1945 speelde heel vaak in het witte zand dat U vroeg wat het was. het zijn tank vallen,deze zijn door de Duitsers gegraven achter op ons land. Anders kan het niet wezen of zijn, ik speelde er vaak met buurt kinderen.

Bericht 605

Donderdag 12 maart 2015
Naam: Robert Nijhof
Emailadres: klik hier
Hieronder een detail uit een luchtfoto van 15 maart 1945, genomen door een fotoverkenner van de RAF. Het betreft het gebied langs de spoorlijn richting het Loo. De weg die van links bovenin de hoek schuin naar beneden loopt is de Asselsestraat. De Goede Herderkerk is duidelijk zichtbaar, met de zijwegen Tienwoningenweg, Hoefweg, Ooiweg, Herderweg en langs het spoor de Lammerweg.
Ik ben erg nieuwsgierig wat de oplichtende strepen op de foto zijn. In tuinen aan de Hoefweg (bij de Timmerfabriek van de Gebr. van Werven), tussen de Herder- en Lammerweg en in het gebied achter de Schotweg zijn oplichtende strepen te zien. Het lijken mij eerlijk gezegd geulen te zijn die gegraven zijn voor misschien de afwatering of i.d. Ben erg nieuwsgierig wat dit geweest zijn.
Is er een Apeldoorner is die hier misschien antwoord op weet?
Bedankt alvast.

Bericht 604

Maandag 9 maart 2015
Naam: ans
Emailadres: klik hier

Bericht: voor degene die op facebook zit kijk eens bij 'je bent een apeldoorner als' als oud apeldoorner geniet ik van deze club

Bericht 603

Woensdag 11 februari 2015
Naam: Co Ribbink
Emailadres: klik hier

Bericht: Oud Apeldoorn Actueel Nr 1 2015
Een genot om te lezen en te kijken in een
woord perfect

Bericht 602

Maandag 2 februari 2015
Naam: mw. cmannessen romijn
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo ik ben de vrouw van gerrit mannessen en ben op zoek naar foto's van t eerste elftal van 1966 tot 1975 hoop dat iemand wat voor mij heeft ik heb een boek met kranten knipsels bewaard vriendelijk groet corrie mannessen

Bericht 601

Naam: R. G. Neplenbroek
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben in het bezit van een suikerwikkel uit 1928.
De maker zou zijn: Koldenhof (of wat er op lijkt) uit Apeldoorn.
Mijn vragen zijn: zijn er nog meer suikerwikkels of eventueel suikerzakjes bekend of aanwezig van deze fabrikant en wie weet wat te vertellen over deze suikerfabriek?

Bij voorbaat hartelijk dank

Wilt u foto's beschikbaar stellen?
- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl
- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Webmaster: Maurice Brinkman
Redacteur: Jos Jansen of Lorkeers
Secretariaat VOA: Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn