Berichten 641-660

Bericht 642

Naam: Robert Nijhof
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,

Ik ben op zoek naar informatie over de TIMA fabriek aan de Fabriekstraat gedurende de periode '40 - '45. In die periode is de fabriek, door de Duitsers, gebruikt als herstelplaats of werkplaats, waar vliegtuigmotoren gerepareerd of gereviseerd werden. Degenen die de oorlogsjaren hebben meegemaakt, kunnen zich misschien het lawaai nog wel herinneren, wanneer men deze motoren lieten proef draaien.
Zijn er misschien leden die foto's, documenten of informatie hebben uit die tijd. Of die mij misschien verder kunnen helpen waar ik voor informatie terecht kan? Misschien is er ergens iets gearchiveerd?

Bericht 643

Zondag 15 november 2015
Naam: Dhr. a.kamphuis
Emailadres: klik hier

Bericht: wie kan mij meer vertellen over de trekweg 134 daar woonde van 1930 tot 1956 de fam kamphuis
verder zoek ik informatie over de zwolseweg ter hoogte van de hoekweg
daar woonde de fam veenendaal met een zoon met bakkerij als buren

Bericht 644

Woensdag 9 december 2015
Naam: Yvonne de Vries
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar informatie en eventueel foto's van de Katholieke MAVO Zuid aan de Seminarielaan. Ik ben met name geinteresseerd in het feit of er mogelijk bij de bouw in 1972 een kunstwerk is gerealiseerd in de school in het kader van de 1%regeling (1% voor kunst van de bouwkosten). Er zou een kunstwerk van Lex Horn gemaakt zijn voor de school. Als je iets weet, tip mij dan heel graag!

Bericht 645

Woensdag 9 december 2015
Naam: Dhr. D.Buist
Emailadres: klik hier

Bericht: Geachte heer/mevrouw,

Ik ben op zoek naar een foto van de marktstraat het gaat mij met name om het pand wat een drukkerij is geweest Naam op het pand H.Kijf en zn. Markstraat 7311LH Apeldoorn.
Wie kan mij helpen.
Met vriendelijke groet.

Bericht 646

Maandag 21 december 2015
Naam: Roel Pieterse
Emailadres: klik hier

Bericht: Aan de Wilhelminaweg schijnt ooit (tot rond 1940?) een kerkje/huisje te hebben gestaan waar kerkdiensten van de katholiek-apostolische kerk werden gehouden. In oude adresboeken wordt consequent WilhelminaLAAN vermeldt, helaas zonder huisnummer.

De diaken was in 1907 de heer G. Ekhart, woonachtig aan de Dorpsstraat D 2.

Is er iemand die hier meer inlichtingen over heeft of zelfs een foto heeft van de Wilhelminaweg met het betreffende kerkje?

Bericht 647

Donderdag 24 december 2015
Naam: Dhr. R.Buitenhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: Oproep, ben op zoek naar Henk van de Brink, geboren 1938. Hij heeft met mij samen in Militaire dienst gezeten. Hieronder een foto. Hij is de persoon, de 4e van rechts op de achterste rij, zonder baret.

Mocht U iets weten, bericht het mij.

Bericht 648

Vrijdag 1 januari 2016
Naam: Arri n van der Windt
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie weet er wat meer te vertellen of heeft misschien wel foto's van de industriesporen welke vroeger in de buurt en aan de Europaweg hebben gelegen. De eigenaar van de BP pomp aan de Europaweg wist me onlangs te vertellen dat er daar een krappe boog in het spoor lag waarbij er af en toe wel eens een goederenwagon ontspoorde. Op internet is wat bekend over de loop van de sporen naar van Gelder en Fiat maar foto's heb ik nog niet kunnen vinden. Aan het hoofdspoor bij de Veenweg ontdekte ik nog een brug over de spreng met het spoor er nog op.

Bericht 649

Dinsdag 12 januari 2016
Naam: mw. W. Postma
Emailadres: klik hier

Heeft iemand misschien foto's gezien van Dekker en Heinen aan de Koningstraat? Mijn opa werkte daar. Ook daardoor zijn zijn zoons met eieren begonnen. Mijn zoons waren controleurs en mijn vader is toen naar Uddel vertrokken naar een eier-export bedrijf. Ik heb belang om iets over deze zaak te horen of een foto te zien.

Bericht 650

Woensdag 13 januari 2016
Naam: Th.B. Hebing
Emailadres: klik hier

Bericht: Bericht 609.
Volgens mij de ingang naar de groothandel in groenten, fruit en aardappelen van de gebr. Hebing, Mariastraat 25 te Apeldoorn.

Bericht 651

Donderdag 14 januari 2016
Naam:Tineke Wesselink
Emailadres: klik hier

Bericht: Lieve mensen van de VOA

Vanmiddag ontving ik het 8e deel van de serie " Ik zie het nog zo voor me". Hartelijk dank daarvoor.
Natuurlijke meteen aan het lezen geslagen en ik ben diep geroerd door de vele herkenbare dingen die ik las, namen die ik tegenkwam en bijna vergeten herinneringen die weer boven komen.
Ik zal me de komende dagen niet vervelen

Bericht 652

Zaterdag 16 januari 2016
Naam: Herman de Groot
Emailadres: klik hier

Bericht: Voor mijn vader ben ik op zoek naar informatie over de Apeldoornse kunstschilder en glas- en loodschilder Gabri l Hanedoes (1869 -1953).
Meneer Hanedoes was woonachtig aan Tuinstraat 25, hij had een huishoudster, juffrouw Lamberti en volgens mijn vader had hij tevens een blinde hond.

Is er iemand die bijvoorbeeld een schilderij of een foto van hem heeft? Of heeft er iemand alleen al informatie over Tuinstraat 25 (bijvoorbeeld een foto)?
Kan er iemand anekdotes over hem vertellen? Alles is welkom! Mijn vader is bijna 80 jaar, Gabri l Hanedoes maakt deel van zijn jeugdherinneringen. Door e.e.a. op papier te zetten in de vorm van een bescheiden biografie wil ik voor hem de cirkel krijgen.

Bericht 653

Maandag 18 januari 2016
Naam: Hans van der Mark
Emailadres: klik hier

Bericht: Op 24 maart 1944 ben ik geboren in Apeldoorn aan De Trekweg. Wie weet nog iets over mijn familie die daar toen woonde. Jacob (Jan) Cornelis van der Mark was mijn vader en Petronella Maria mijn moeder. Ik had nog twee broers.

Bericht 654

Woensdag 20 januari
Naam: mw. W. Postma
Emailadres: klik hier
Myn Opa werkte begin (1920) of wat daarvoor by een fabriekje in Orden. Het was aan de Orderparkweg gelegen tussen de Jachtlaan en Waterlooseweg. Als we er langs kwamen zei myn moeder af en toe. Daar werkte Opa eerder en ze vertelde dan dat het een poetskatoen fabriek was. Maar verder weet ik er niets van. Weet iemand meer van deze fabriek dan zou ik dat graag te weten komen o.a. een foto. Al vast myn dank en hopelyk hoor ik daar iets over welk ik dan by myn familie foto album doe. Groeten van Willie Postma Schulenklopper

Bericht 655

Donderdag 4 februari 2016
Naam: mw. Eli Bolwerk
Emailadres: klik hier

Bericht: Wat een leuk stuk over dansschool Biezeman.

Te vinden op deze site onder het kopje "werkgroep Felua''

Bericht 656

Donderdag 11 februari 2016
Naam: Ine Nijland-Meijer
Emailadres: klik hier

Bericht: Is er iemand die weet welke wasserij aan de Kostverloren heeft gestaan en wie de eigenaars waren??
Groetjes,
Ine.

Bericht 657

Donderdag 11 januari 2016
Naam: Janny Schulenklopper
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo, weet iemand in welk jaar muziekvereniging "Prins Hendrik" opgeheven is? groetjes, Janny

Bericht 658

Dinsdag 1 maart 2016
Naam: Roel Pieterse
Emailadres: klik hier

Bericht: Aan de Eendrachtstraat, naast de openbare school 'De Eendracht', stond een huis met daarop een metalen bordje 'Goudkuil'. Weet iemand van welke Goudkuil dit huis is geweest?

Alvast bedankt.

Bericht 659

Woensdag 2 maart 2016
Naam: Ine Nijland
Emailadres: klik hier

Bericht: Leuk dat er zoveel reactie kwamen. Ik weet nu dat de wasserij "De Hoop" heette en dat de fam. Nijhof de eigenaars waren. Ook ben ik te weten gekomen dat er een kleine watermolen heeft gestaan. Bedankt!!

Bericht 660

Woensdag 2 maart 2016
Naam: Henk Eweg
Emailadres: klik hier

Mijn naam is Henk Eweg, oud Voorzitter ver. Heemkunde Ootmarsum.
Ben bezig met een onderzoek naar de in Noord Deurningen wonende familie Bosgoed.
Vanuit het boek van Otten leid ik af dat destijds in Broekland een erve Bosgoed stond.
Graag zou ik willen informeren of er nog andere vermeldingen of bijzonderheden zijn betreffende dit erve. Bestaat er een oude kaart of topografie van de ligging van dit erve?
Ik zou het zeer op prijs stellen een antwoord van U te mogen ontvangen.
Bij voorbaat mijn dank.

Met vriendelijke groet
Henk Eweg. 0541 291609
Stobbenkamp 41
7631 CN Ootmarsum

Wilt u foto's beschikbaar stellen?
- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl
- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Webmaster: Maurice Brinkman
Redacteur: Jos Jansen of Lorkeers
Secretariaat VOA: Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn