Berichten 741-760

Bericht 741

Vrijdag 2 juni 2017
Naam: Ine Nijland-Meijer
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie kan mij zeggen waar Hermen Bomhof begraven ligt ??

Bericht 742

Vrijdag 2 juni 2017
Naam: I.van Weenum.
Emailadres: klik hier

Bericht: Dames/Heren,
Ik ben op zoek naar de namen van de oprichters van "Randerode" welke destijds gevestigd was aan de Loolaan nr:48-50.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Bericht 743

Zaterdag 3 juni 2017
Naam: Danielle
Emailadres: klik hier
Bericht: Goedenavond

Ik ben op zoek naar mensen die persoonlijk mijn grootouders hebben gekend.
Jo van ravenzwaaij en Alie de vries.
Zij hebben gewoond aan de holthuizerweg nmr 35. Mijn opa had een fruithandel. Wat ik mij nog kan heugen, is een grote loods. En hiernaast een brak terrein waar de wasserette vd familie meier heeft gestaan vroeger.
Of heeft iemand nog foto's van hun. Ze hadden 1 zoon en 1 dochter. Deze dochter is op 15jarige leeftijd verongelukt.
Ik zou het fantastisch vinden als mensen mij iets over hun konden vertellen.

Warme groet
Danielle

Bericht 744

Zondag 18 juni 2017
Naam: Alice de Graaf
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik heb vroeger in de Trekweg gewoond en had op de kleuterschool een vriendje, dat mij iedere dag ophaalde. Zijn vader had een bedrijf aan Kanaal Noord aan de westkant vlakbij het sluisje. Bedrijf bestond uit een heuvel met gangen eronder. Er waren buizen en installaties. De jongen heet Gerardus Huisman, zijn vader dus ook Huisman. Hij spookt de laatste tijd zo door mijn hoofd. Ik zou het zo fijn vinden, als iemand hier nog iets van weet.

Bericht 745

Vrijdag 21 juli 2017
Naam: Evert Essenstam
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik weet dat mijn voorouders oorspronkelijk uit Beekbergen komen en later zijn vertrokken naar Hoenderloo. Is er iemand die iets meer weet over de familie Essenstam. Inmiddels heb ik al wel een aardige stamboom gemaakt. mvrg

Helaas ging die zaak in de dertiger jaren failliet.

- De oudste dochter van Gerrit Mentink was mijn oma.
- Als klein kind heb ik Gerrit Mentink nog gekend".

Wat tot de mogelijkheden behoort is het vertellen van het Mentink verhaal op één van uw bijeenkomsten. Ik heb dan echter wel nog wat meer informatie nodig.
Ik hoop dat we met elkaar in gesprek kunnen komen over Gerrit Mentink.

Met vriendelijke groet,

Peter Meuwese
Keurvorstsingel 27
6852AB Huissen

Als wagenmaker heeft hij na 1912 gewoond op de Vlijtsche weg B 4-21 hernummerd naar 39.

- De oudste zoon van Gerrit Mentink, Lambertus Bernardus Mentink moet nog bekender in Apeldoorn zijn geweest in de periode 1920-1937 (het laatste jaar is helaas het jaar van zijn overlijden).
In de Nieuwe Apeldoornsche Courant van 28 augustus 1937 wordt een zeer uitgebreid memoriam aan hem besteed, waarin zijn activiteiten als Directeur van Arti et Amicitiae", dirigent van de koren Caecilea" en Bel Canto" en organist van de RK Kerk worden genoemd. Ook zien we ingezonden advertenties van koren om hun leedwezen te betuigen in dezelfde krant.

- De tweede zoon van Gerrit Mentink, Bernardus Richardus Mentink, begon een herenmode zaak Au Bon Marché" aan de Hoofdstraat 5.
Uit de krant van die tijd een advertentie uit 1920.

Bericht 746

Dinsdag 8 augustus 2017
Peter Meuwese
klik hier

Bericht: Samen met familieleden doe ik een onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders. Voor de stamboom van mijn overgrootvader Gerrit Mentink, die zeer lang in Apeldoorn heeft gewoond met zijn gezin, zoeken wij nog meer informatie.
Mogelijk zijn er leden van de Vereniging Oud Apeldoorn die veel hierover weten of er meer over willen weten. Ik zou graag informatie willen uitwisselen over Gerrit Mentink en zijn gezin in Apeldoorn.

Wat ik u kan bieden is de volgende informatie:
- Gerrit Mentink (1867-1960) moet een redelijk bekende figuur in Apeldoorn geweest zijn vanaf 1890. Hij was actief in de rooms katholieke kerk (60 jaar koster!), hij was wagenmaker en heeft ook van 1904-1912 een Hotel, Cafe-Restaurant aan de Molenstraat gehad. Daar heeft hij waarschijnlijk met zijn gezin (2 zoons, 5 dochters) boven gewoond. Het adres stond bekend als Molenstraat DD 191-2".
Uit de Nieuwe Apeldoornsche Courant van 1907:

Bericht 747

Asselsestraat

Asselsestraat

Afgebroken in 1957. Opgelost door Martin Wilbrink. Zie gastenboekbericht 747.

Vrijdag 11 augustus 2017
Naam: Gerritsen
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik las net dat zoekplaatje 17 is opgelost door M Wilbrink. Is dit ter hoogte van Asselsestraat 227-231? En is de gesloopte "woning" nummer 229?
Het jaartal lijkt mij niet 1957 maar eerder 1937 als het daadwerkelijk nummer 229 is, ook gezien het feit dat er in oude kranten en notulen tussen 1930 en 1940 meerdere malen over onbewoonbaarverklaring van de woning wordt gesproken. (wat overigens in 1940 is opgeheven aangezien de toenmalige eigenaar de woning dusdanig had "aangepast" en weer bewoonbaar had gemaakt).

Ik ben zeer nieuwsgierig aangezien ik de huidige bewoner ben.

Alvast dank voor de hulp!

Bonno Gerritsen

Bericht 748

Maandag 14 augustus 2017
Naam: Dhr. J.H. Kars
Emailadres: klik hier

Ik zou graag willen weten of iemand weet waar onderstaande foto genomen is. De vrouw die het lint doorknipt is mevr Henkes, echtgenote van Dhr Henkes, destijds beschermheer van de Wormense muziekvereniging, nu Prins Bernard. Zij woonden in de villa Amersfoortseweg 7. De foto is ergens in de jaren 30 genomen.
J.H Kars

Bericht 749

Maandag 21 augustus 2017
Naam: Ben Bruggemann
Emailadres: klik hier

Bericht: Er is een foto geplaatst. Ik zou graag weten van wie die is, of kan iemand vertellen wat er zich op de foto afspeeld. Hij is namelijk genomen vanuit de slaapkamer van mijn ouders Stationsstraat 19 naar het kruispunt molestraat stationsstraat. Er is iets bijzonders aan de hand op dat kruispunt. Het speelt zich volgens mij af in of rond de oorlogstijd. Wie kan mij meer vertellen. Ik ben heel benieuwd.

Stationsstraat

Stationsstraat

Bij Molenstraat.

Bericht 750

Woensdag 23 augustus 2017
Naam: Arend schreuder
Emailadres: klik hier

Bericht: In de Hoofdstraat is momenteel een groot gat ivm nieuwbouw. Nu valt mij op dat aan de zijgevel van Hünkemöller boven onder de nok een gedeelte te zien is van een oude reclame. Weet iemand hier meer over te vertellen?

Bericht 751

Zondag 17 september
Naam: Gradus Buitenhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: Mijn vader was eierhandelaar.
Voor de oorlog begonnen met een transport fiets. De eieren bij de boeren ophalen en deze aan melkboeren en op de eiermarkt weer verkopen. Later de eieren ook op de eiermarkt in Apeldoorn kopen. Tot begin zeventiger jaren was er in Apeldoorn, elke maandag, een eiermarkt. Volgens mij was deze in een grote hal, waar nu woningen staan, aan de Beurtvaartstraat. In het eerste stuk vanaf de Stationsstraat.
Zijn er nog foto"s van die eiermarkt?

Wellicht voor de documentatie. Geschreven door Ab Buitenhuis (mijn oom). Op de site van de Veluwse geslachten, staat een link naar het boek:
Familie Buijtenhuijs van de Wezenberg. Familiebeschrijving A. Buitenhuis info: http://www.veluwsegeslachten.nl/cat/vgb0022.pdf
Fam. Buijtenhuijs van de Wezenberg. De Wezenberg is een boerderij in de gemeente Apeldoorn, buurtschap Woudhuis gelegen, aan de Wikkeweg 18. Deze tak van de fam. Buitenhuis ontspringt in Vaassen met Derk Buitenhuis, tr. Vaassen 3- 5- 1727 Elbertje Gerrits. Hun achterkleinzoon Martinus, geb. Vaassen 19- 2-1795, is voor 1865 naar Apeldoorn vertrokken. Het is een gefotokopieerde uitgave, formaat A4, en zoals de samensteller schrijft, meer een kijkboek. Het geheel is onsamenhangend, geen indeling in hoofdstukken, het is rijkelijk voorzien van fotokopie n van akten burgerlijke stand. Jammer dat bij het kopieren stukken van bladzijden zijn afgevallen. Verder zijn er gegevens over de streek en de families van Butselaar, Bellert en Veldhuis.

met vriendelijke groet,

Gradus Buitenhuis
28-11-1960 (zoon van eierboer).

Bericht 752

Woensdag 27 september 2017
Naam: Mw. A.N. van der Marel
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik zoek de naam van een boetiek onder het PGEM gebouw in Apeldoorn jaren eind 60 en 70
Een zekere mevrouw Sietsma of Sijtsma.

_____________________________________________________________

De naam van de winkel die Mw.v.d.Marel zoekt (bericht 752) was vlgs mij Boutiqie St.Clair, ik dacht van Mw. reidsma (????) en haar dochter Cora. Ik heb voor hen meerdere modeshows gelopen in de jaren 80!!!
Groeten uit een zonnig Portugal, Hetty
_____________________________________________________________


Nog een aanvulling op bericht nr. 752 van Mevrouw v.d. Marel: de eigenaresse van boetiek St. Claire was Mevrouw Sipkema.
Hetty Leenheer-van Huffelen

Bericht 753

Dinsdag 10 oktober 2017
Mevr. hippmann
Emailadres: klik hier

Bericht: Voorheen stonden er bij LINKS van Juliana Ziekenhuis veel foto's van o,a, oud-medewerkers, nu niet meer helaas.Hoe komt dit?
_____________________________________________________________________
Deze link heb ik weggehaald omdat de site veranderd is en er nu bijna niets meer op staat.
Martin Huisman
www.julianaziekenhuis.nl
____________________________________________________________________

Ik heb informatie ingewonnen over deze site. De site is gecrashed en wordt weer opnieuw gemaakt. Kan wel even duren.
Martin Huisman

Bericht 754

Donderdag 26 oktober 2017
Naam: Hetty Leenheer - van Huffelen
Emailadres: klik hier

Bericht: De naam van de winkel die Mw.v.d.Marel zoekt (bericht 752) was vlgs mij Boutiqie St.Clair, ik dacht van Mw. reidsma(????) en haar dochter Cora. Ik heb voor hen meerdere modeshows gelopen in de jaren 80!!! Groeten uit een zonnig Portugal, Hetty

Bericht 755

Maandag 30 oktober 2017
Naam: Jan Lohuis
Emailadres: klik hier

Bericht: In 1919 stuurt A.J Nijmeijer van zijn adres W.B.Z te Hoenderloo een briefkaart aan zijn broer in Nijverdal. Wie weet waar dit de afkorting van is?

Bericht 756

Donderdag 2 november 2017
Naam: Dhr. H. van Beek
Emailadres: klik hier

Bericht: I.v. m. een zogenaamd Buurtonderzoek zoek de namen van vroegere bewoners , die bij mij in de straat hebben gewoond. Via CODA heb ik inmiddels een enorme verzameling namen kunnen achterhalen , alleen kan ik heel vaak niet ontdekken in welk huis/op welk nummer ze gewoond hebben. De oorzaak is dat de gem. Apeldoorn 3 keer een huisnummer omnummering heeft doorgevoerd. . Van de laatste in 1911 heeft CODA mij een omnummeringstabel kunnen verschaffen, maar omtrent die acties van resp. 1901 en 1890 is het voor mij nog steeds zoeken naar een speld in een hooiberg. Wie weet hoe dat opgelost kan worden c.q . waar de oplossing te vinden is ? Iedere tip is welkom !!

Bericht 757

Vrijdag 3 november 2017
Naam: Hetty Leenheer-van Huffelen
Emailadres: klik hier

Bericht: Nog een aanvulling op bericht nr. 752 van Mevrouw v.d. Marel: de eigenaresse van boetiek St. Claire was Mevrouw Sipkema.

Bericht 758

Zondag 12 november 2017
Naam: Aloys Melenhorst
Emailadres: klik hier

Bericht: Deze morgen, 12 november, ga ik naar de herdenking voor de gesneuvelde Canadese soldaten . Op 17 april 1945,`s morgens vroeg, zag ik de, gelukkig, niet gesneuvelde jongens over de Loolaan richting Amersfoortseweg marcheren. De bevrijding moest door gaan. Ik vraag mij af of iemand foto`s bezit of foto`s kent van deze soldaten, bedolven onder de narcissen. Ik hoor het graag. Aloys.

Ouders

De bruidsjonkers

Bericht 759

Zondag 12 november 2017
Naam: Jan Jacob & Thea Hoefnagel
Emailadres: klik hier

Mijn oom en tante Paul Vuijst en Boukje Post, trouwden in 1963 en hadden 2 bruidsjonkers uit Apeldoorn. Broertjes, kinderen van Remmelt en Tineke van Zanten.

Jan Johannes (Remmelt) van Zanten werd geboren op 6 mei 1923 in Utrecht
Hij is overleden op 31 juli 2000 op 77-jarige leeftijd in Apeldoorn, Gelderland.
Getrouwd met Christina Maria (Tineke) de Weerdt op 30 september 1954.
Tineke werd geboren op 7 mei 1928 in Amsterdam. Zij is overleden voor 1994.

Zij zoeken deze 2 broers nu, maar het lukt niet ze te vinden...

De namen van de twee bruidsjonkers zijn: Menno Wieland van Zanten geboren 04-09-1956 in Amsterdam en Remmelt Frank van Zanten, geboren 19-11-1957 ook in Amsterdam. Ze zijn later verhuisd met hun ouders naar Apeldoorn, waar beide ouders zijn overleden. Graag willen we weer met hen in contact komen.

Bericht 760

Woensdag 22 november 2017
Naam: Timme de Vries
Emailadres: klik hier

Bericht: Wij wonen nu 1,5 jaar op Soerenseweg 72 naast de school, nu kdv Roezemoes en vragen ons af of er van ons huis nog oude foto's beschikbaar zijn? Alvast dank!!

Wilt u foto's beschikbaar stellen?
- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl
- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Webmaster: Maurice Brinkman
Redacteur: Jos Jansen of Lorkeers
Secretariaat VOA: Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn