U bevindt zich hier: Startpagina » Fotoalbum » Straat W-X » Waterloseweg

Waterloseweg

Waterloseweg 186
Waterloseweg 186 Archief: Stien Everts.
Waterloseweg 186
Waterloseweg 186 Archief: Stien Everts.
Waterloseweg
Waterloseweg Nu Laan van Orden - 1956. Foto J.W. Bergman.
Waterloseweg 169
Waterloseweg 169 Dit pand heeft gestaan aan de huidige Frans van Mierisstraat naast BeOne (voorheen de Vivo). Het gaat hier om de overgrootouders van moeders kant van Henk van de Waardt. Ze heetten Hendrik van Essen en Nenna Teunissen. Naast hen op de bank zit hun dochter, Bartha van Amersfoort-van Essen. Henk schrijft: ''Ik herinner me nog dat Tante Bartha en ome Willem daar woonden en blijkbaar hebben mijn overgrootouders daar de laatste jaren ingewoond''. Foto: Henk van de Waardt.
Waterloseweg 169
Waterloseweg 169 Over onderstaand krantenartikel uit 1933 verteld Henk: ''Koningin Wilhelmina ging altijd op bezoek bij oud-paleispersoneel als ze heel lang getrouwd waren (in dit geval waarschijnlijk 50jaar). Ze deed dat alleen bij arm en eenvoudig personeel. Toen ome Willem ( man van Bartha) het huisje uit de advertentie heeft laten slopen en op die plek een nieuw huis heeft laten zetten is de koningin nooit meer geweest''. Knipsel: Henk van de Waardt.
Waterloseweg 47
Waterloseweg 47 Dit huis is door mijn opa gebouwd in 1960/61. Toen was het Waterloseweg 47. Daarna werd het Prins Willem Alexanderlaan 1435 en moest mijn opa een stuk van zijn tuin missen aan de voorzijde, maar kreeg dit na afbraak van het huis er naast weer bij zoals het heden nog steeds is. Foto: Evert Pol.
Waterloseweg 47
Waterloseweg 47 Foto: Evert Pol.
Waterloseweg 47
Waterloseweg 47 Foto: Evert Pol.
Waterlooscheweg 158
Waterlooscheweg 158 Een boerderijtje in de sneeuw aan de Waterlooscheweg 158, gemaakt omstreeks 1950. Het werd bewoond door Willem Huisman Sr. en Everdina Meijerink. Daar werden ook hun kinderen geboren: Teunis, Johannes en Willem Jr. Willem Huisman Sr. had een schildersbedrijf, dat voortgezet werd door de tweede zoon: Johannes (Jo) Huisman. Hij had een winkel aan de Waterlooscheweg 135/2, de tegenwoordige Frans van Mierisstraat 7. Fotocollectie: Wigger KF van der Horst.
Waterlooscheweg 158
Waterlooscheweg 158 Everdina Huisman-Meijerink die aan de zijkant van de boerderij geniet van de zon en de toen nog stilte rondom haar . . . Fotocollectie L.J. van der Horst-Huisman.
Deze foto is genomen is vanaf de Waterloseweg richting de Ruysdaellaan.
Archief: Dick de Graaf.
Waterloseweg
Waterloseweg Rechts Ritbroekstraat
Waterloseweg Ordermolen
Waterloseweg Ordermolen Nu Laan van Orden. De molen, die op herengoed De Pas stond, werd in 1877 geveild en gekocht door Arnoldus Jacobs Berends. Hij maakte er de eerste jaren alleen papier, maar begon er in 1879 tevens een wasserij en blekerij. Die activiteiten werden steeds verder uitgebouwd. Zijn weduwe begon tien jaar later boven de wasserij een drogerij en liet daarvoor in een apart gebouwtje een stoomketel plaatsen. 1914. Toen de Ordermolen in 1901 een nieuwe eigenaar kreeg (Johannes Willem Poortvliet) breidde die het bedrijf uit met een grotere stoomketel om de drogerij en het waswater te verwarmen en het wasgoed te drogen en met een aparte stoommachine. Die zou voortaan was- en wringmachines en mangels in beweging brengen. Coll. Architectenbureau Heuvelink
Waterloseweg 185
Waterloseweg 185 (nu Frans van Mierisstraat 65). 1947. 10-jarig bestaan van Cartonnagefabriek Schutte & Co. Archief: H. de Boer.
Waterloseweg
Waterloseweg Nu Frans van Mierisstraat. Het is een trouwstoet in 1955. Op de achtergrond zie je de ACS op de hoek van de Hobbemalaan. De huizen op de voorgrond staan er ook nog. Archief: Dick de Graaf.
Waterloseweg
Waterloseweg Bij Jachtlaan.
Waterloseweg
Waterloseweg 1982. U kijkt richting Brinklaan. In het huis het met de gebroken kap woonde de fam. Wolven in de jaren '50. Daarnaast, mijn Oma en opa op nr. 13. Foto: Ate Schurer.
Waterloseweg
Waterloseweg 1982. Rechts de Ritbroekstraat. Foto: Ate Schurer.
Waterloo Station
Waterloo Station Hoek Jachtlaan/Waterloseweg. Archief: Ludwin Wieringa.
Waterloo Station
Waterloo Station Hoek Jachtlaan/Waterloseweg. Archief: Ludwin Wieringa
Begin 1900. Vermoedelijk Waterloseweg. Vader en moeder van Co Drost. (Later drankhandel aan de Brinklaan). Archief: S. van Kollenburg
Waterloseweg
Waterloseweg 1930. Waarschijnlijk stond deze boerderij bij het bosje van Vos en het waardmanshuisje in de buurt.

Zie voor aanvulling bericht in gastenboek bericht 255

Waterloseweg
Waterloseweg 1930
Waterloseweg
Waterloseweg 1930. Waarschijnlijk stond deze boerderij tegenover de ACS op Waterloseweg 156 of 158.