U bevindt zich hier: Startpagina » Fotoalbum » Straat T-U » Trekweg

Trekweg

Trekweg
Trekweg Boerderij (gesloopt) in de buurt van de Fortweg.
Trekweg 257, nu Rhapsodiestraat 31.
Trekweg 257, nu Rhapsodiestraat 31. Foto: Jan Hendriks.
Trekweg 88
Trekweg 88 Fam. Van de Ploeg.
Trekweg
Trekweg hoek Fortweg.
Trekweg
Trekweg Kort na W.O.II, ter hoogte van Trekweg 14. De paard en wagen is de z.g. Duitsewagen, hout, spaakwielen met ijzeren velgen en reminrichting met slinger naast de menner op de bok. Op die bok zit knecht Testerink die bij de fa. Rijsdorp in dienst was om kolen te bezorgen. Naast hem zitten twee Rijsdorpkinderen. In de dubbele mansardekapwoning woonde links de familie Teunissen en rechts de familie Reijenga. Beiden in dienst bij houthandel Wijma, zichtbaar aan de hoge houten hekken. Archief: Gerrit Rijsdorp.
Trekweg
Trekweg Rechts vier woningen 28-34 gebouwd voor 1907 in opdracht van de fam. Rijsdorp. Archief: Gerrit Rijsdorp.
Trekweg
Trekweg Dubbel woon/winkelhuis Trekweg 18/20 gebouwd in 1933 in opdracht van en (18) bewoond door H.M. Rijsdorp tot 1980. In de winkel Trekweg 18 de manufacturenwinkel 't Spinnewiel van C.P.Rijsdorp-Frech. In de winkel Trekweg 20 de kapperszaak. Tijdens WO-II is die winkelruimte bij die van nr. 18 getrokken. In de voorgevel rechts een andere kleur steen vanwege herstel na een Duitse granaatinslag tijdens de laatste oorlogsdagen in 1945. Archief: Gerrit Rijsdorp.
Trekweg 29
Trekweg 29 Hoek Westerlaan - voorheen Oosterdwarslaan. Het huis links werd bewoond door de familie Krans. In ieder geval al voor 1948 en tot in ieder geval ca. 1960. Moeder Krans was al op leeftijd. De zoon had een handel in triplex plaatmateriaal. Het rechtse huis werd in diezelfde periode bewoond door de familie Jansen van der Sligte. Jansen van de Sligte had een broodbakkerij en de oven werd, voor zover bekend, altijd met takkenbossen gestookt. Collectie: Roel Boon.
Trekweg
Trekweg Nu kruising Pinksterbloem en Zilverschoon. Links Harleman, rechts is gesloopt en was Slijterij Drost. Eind jaren 70. Archief: Co Drost.
Trekweg
Trekweg Mariendaal
Trekweg
Trekweg 1960. Mariendaal.
Trekweg
Trekweg 1960. Mariendaal.