Voorlaatste geplaatste foto's

Amersfoortseweg
Amersfoortseweg Echoput. 1936. “Geert Vredenberg werkte in 1936 bij het loodgietersbedrijf van Steenbergen van de Eendrachtstraat die aan hem vroeg “durf jij af te dalen naar de bodem van de Echoput voor schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden? Nadat Geert een kijkje had genomen besloot hij het karwei aan te nemen, temeer omdat er een bonus van vijftig gulden tegenover stond. Geen gering bedrag in die tijd. Vier dagen verrichtte hij uitdiepwerkzaamheden op de bodem en hier en daar werd de put ook aangesmeerd. Geert haalde er destijds ongeveer dertig gulden uit. Omwille van de veiligheid daalde hij iedere keer af met een dekseltje onder zijn pet, want het was best gevaarlijk werk. De put is wel zo’n zeventig meter diep en stel je voor als er een steentje naar beneden valt en je krijgt hem op je kop”. Archief: Gerard van de Braak.
Houtjeshuis
Houtjeshuis Dit huis stond vroeger in het Westenenkerpark. Archief: Gerard van de Braak.

Uit de verhalen van mijn opa, die vroeger als jochie bij Hannes Houtjes heeft gewerkt stond dit huis op de plek waar nu het Westenenkerpark ligt.
Het broertje van mijn opa werkte er destijds, in 1918, als “koejongen” en heeft Hannes Houtjes ’s morgens gevonden toen hij bleek te zijn vermoord.
Gerard van de Braak

Hoenderparkweg
Hoenderparkweg Hoenderparkweg De vrijwillige brandweer van de Eendracht was gevestigd in de brandweergarage aan de Hoenderparkweg. Mijn opa Geert Vredenberg staat op de achterste rij (2e van rechts). Hoe oud de foto is, weet ik helaas niet, maar ik schat dat mijn opa op de foto een jaar of 25 was. Hij is in 1903 geboren, dus schat dat de foto is gemaakt ergens tussen 1925 – 1930. Archief: Gerard van de Braak.
Hoofdstraat
Hoofdstraat 1990. Bij Beekstraat. Foto: J.W. Bergman.
Hoofdstraat
Hoofdstraat 1990. Bij Beekstraat. Foto: J.W. Bergman.
Hoofdstraat
Hoofdstraat 1990. Gezien vanaf de Beekstraat. Foto: J.W. Bergman.