U bevindt zich hier: Startpagina » Nieuws

Nieuws

Opening van het VOA-seizoen

Afwisselend programma bij de opening van het VOA-seizoen.

(door Dick Overduin)

De VOA heeft zijn beste beentje voorgezet bij de start van het nieuwe VOA-seizoen. Gezellige draaiorgelmuziek buiten, een gemeende handdruk van bestuursleden, koffie/thee en heel veel bekenden. De boekpresentatie ‘Wat doen de eieren’, een leuke film over de Veluwse Autobus Dienst (VAD) en mooie zang van muziekvereniging Eendracht. Het was met recht een afwisselend programma en een goed begin van het nieuwe seizoen.

Feestje
Voorzitter van de VOA, Miny van der Zande is blij met alle vrijwilligers. Het gaat heel goed met de VOA en er zijn vele activiteiten gepland in het nieuwe seizoen.
Volgend jaar bestaat de VOA vijfentwintig jaar en dat is reden voor een feestje. Op zaterdag 14 september 2019 is de grote zaal van Orpheus voor de VOA-leden. Noteer die datum als je VOA-lid bent!

Voorzitter Miny van der Zande wenst iedereen welkom. Foto: Jo Lamberts.

Wat doen de eieren?
VOA-lid Dick Veenhuizen heeft een boek geschreven over het bedrijf Dekker & Heinen en de eierenhandel. Vier jaar geleden gestart en nu mag meneer Heinen het eerste boek in ontvangst nemen.
Er zijn vele gesprekken gevoerd met oud-werknemers, eierverzamelaars en hun familieleden en natuurlijk meneer Heinen zelf. Het kopen van de eieren, het verzamelen, het koelen, het transporteren en de expeditie. Maar ook de neergang van het bedrijf vanwege de uitvinding van broedmachines, het is allemaal goed beschreven. Mooie foto’s en krantenartikelen ondersteunen het verhaal. Dick Veenhuizen is blij met de steun die hij heeft gehad van Yvonne de Vries als organisator en Willy Smit als eindredacteur. Maar Dick is ook blij met de bijdrage van het Erfgoedplatform en de VOA.
Het prachtige boek is nu te koop bij de VOA en in de boekhandel.

Meneer Heinen krijgt het eerste boek van Miny van der Zande, schrijver Dick Veenhuizen ziet dat het goed is. Foto: Jo Lamberts.

VAD en Eendracht
Na de boekpresentatie wordt een mooie film getoond over de bewogen jaren van de Veluwse Autobus Dienst. Beelden vanaf 1923 met antieke bussen en bijna lege wegen op verschillende evenementen en plaatsen, zoals Zwolle, Apeldoorn, Ermelo en Arnhem.

In de pauze zijn weer heerlijke hapjes en drankjes beschikbaar.

De keukenbrigade is hard aan het werk. Foto: Jo Lamberts.

Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn besluit de seizoensopening met prachtige liederen. Liederen over slavernij, uitvaart, Groningen en zelfs liederen van de Beatles worden ten gehore gebracht.

Dirigent Fokke Benen en het koor ontvangen het slotapplaus. Foto: Jo Lamberts.

Modelspoorshow 30 jaar VAMES

VAMES organiseert in het weekeinde van 27 en 28 oktober aanstaande een modelspoorshow in Dok-Zuid, 1e Wormenseweg 460 te Apeldoorn. De show is op zaterdag toegankelijk van 10:00 tot 17:00 uur; op zondag van 10.00 tot 16:00 uur.

Toegang: volw.6,-/kinderen tot 12 jaar €3,- Met korting resp. €5,- en €2,50. Gezin 4 pers.: €15,- met korting €12,50. (Korting op vertoon van de uitgeprinte flyer).

VAMES (Vereniging Apeldoornse Modelspoorders En Spoorvrienden) bestaat uit circa 35 enthousiaste mensen die zich bezig houden met modeltreinen en alles wat daarbij hoort. Op de modelspoorshow worden 18 modelspoorbanen getoond, waaronder 2 banen met als onderwerp Station Apeldoorn e.o. en het oude station het Loo. En nog een stukje Apeldoorn-Dieren in model.

Nadere informatie en flyer op : www.vames.nl

NIEUWS VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Heeft u vragen over genoemde of andere activiteiten van de VOA, of heeft u een goede tip voor een lezing, excursie of een optreden dan verneem ik dat graag. Jacqueline Veeneman-Tamboer, (tijdelijk Dik Westerveld) (secretaris) dikwesterveld@upcmail.nl
055-5213267