U bevindt zich hier: Startpagina » Nieuws

Nieuws

Apeldoorner van het jaar / Presentatie deel 9 "ik zie het nog zo voor me"

Zaterdagmorgen werden zaal en kramen klaargezet door vrijwilligers: 12 uur konden ze aan de lunch. Na de broodjes met (karne-)melk werden de puntjes op de i gezet: 13.00 konden de gasten komen. Gelukkig strooide de griepgolf geen roet in het eten: om 14.00 was de zaal vol en kon het programma beginnen.
Miny opende op humoristische wijze de middag. “Verbinden” was het thema van haar toespraak. Letterlijk: Dik Westerveld werd voorzien van een verbandje. Maar ook figuurlijk: de binding tussen de VOA-leden werd geroemd.

Daarna werd deel 9 van de serie: “Ik zie het nog zo voor me” gepresenteerd door eind-redacteur Peter Otterloo. Dhr. Broekhuis, die bijgedragen heeft aan de inhoud, was uit Groningen gekomen voor een presentie-exemplaar. Twee dochters van de heer Teunissen kregen het boekje uitgereikt. De heer Teunissen is helaas kort nadat zijn bijdrage aan het boekje was opgetekend overleden.

Volgend punt op het programma is dan altijd: “De Apeldoorner van het jaar”. Als inleiding altijd een film van Willy Reimink. Na diverse keren op het verkeerde been gezet te zijn bleek dat ASK Theater de “Apeldoorner van het jaar 2017” te zijn. Twee totaal verraste bestuursleden (Christian Kluft en Antoine Joosten) namen de oorkonde in ontvangst. Twee dames en een accordeonist brachten nog het “ASK-lied” ten gehore en daarna was het tijd voor pauze. De hapjes en drankjes smaakten ook dit jaar voortreffelijk!

Daarna was het de beurt aan Muziekvereniging Eendracht. Wat een prachtige muziek kregen we te horen. Er was voor ieder wel iets naar zijn/haar smaak te horen! Van Dikkertje Dap tot Nights in White Satin, van ABBA tot Marco Borsato: hoe divers wil je het hebben? Tijdens het programma zong een soliste een heel mooi lied onder begeleiding van het orkest.

En daarna? Helaas zat het programma er op. De gasten gingen naar huis en de zaal werd opgeruimd. “Vele handen maken licht werk” bleek ook nu weer: binnen een half uur was het naar tevredenheid van Johan, de conciërge van de Heemgaard. We konden naar huis. Het eerste punt van de lange VOA-agenda 2018 is voorbij. We hopen elkaar nog vaak te zien dit jaar!

Hoogtepunt van de nieuwjaarsreceptie: bekendmaking van de Apeldoorner van het jaar. Hier de uitreiking van de oorkonde. Foto: Jo Lamberts.
De oorkonde die uitgereikt werd aan de ASK-bestuursleden. Foto: Berry de Dreu.
Miny en Dik openen de middag. Foto: Jo Lamberts.
Presentatie van deel 9: ďIk zie het nog zo voor meĒ. Foto: Jo Lamberts.
Presentatie van deel 9: Dhr. Broekhuis en de dochters van Dhr. Teunissen ontvingen de eerste exemplaren. Foto: Jo Lamberts.
Muziekvereniging Eendracht verzorgde een prachtig optreden. De gasten hebben genoten. Foto: Berry de Dreu.