U bevindt zich hier: Startpagina » Publicaties » Boeken

Boeken

íIk zie het nog zo voor meí (deel 8)

Tijdens de nieuwjaarsvisite van de VOA is deel 8 uit de serie ’Ik zie het nog zo voor me’ verschenen. Het eerste deel van deze reeks werd in 2000 gepresenteerd. Het gaat steeds om een serie verhalen die worden geschreven door leden van de Vereniging Oud Apeldoorn. Verhalen waarin zij herinneringen ophalen aan gebeurtenissen in het verleden die zij ‘nog altijd voor zich zien’.

Deel 8 maakt daarop geen uitzondering. Het gaat dit keer om een dertigtal vertellingen veelal met foto(s). Het bijzondere van deze uitgave is dat er ook een aantal verhalen wordt gepubliceerd van mensen die reeds zijn overleden. Familie heeft hiervoor toestemming verleent.

Het boekje ligt in de boekhandel te koop en is verkrijgbaar bij secretaris Dik Westerveld (055-5213267) of bij samensteller Peter Otterloo (055- 5331346). Indien het boekje per post moet worden bezorgd worden wel de verzendkosten in rekening gebracht. Ook kan de complete serie worden gekocht (8 stuks voor €45).

De complete serie.

Geschiedenis Zwitsal

Onlangs is het boek ’Zwitsal door de jaren heen’ verschenen, een uitgave van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met de Vereniging Oud Apeldoorn. In het boek wordt teruggeblikt op 65 jaar industriële geschiedenis op het terrein aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Daar is weliswaar het wereldbekende babyverzorgingsmerk niet geboren, echter het is er 45 jaar gemaakt,. Door de vele fusies zijn hier verschillende bedrijven met verschillende namen en met honderden werknemers hier werkzaam geweest.
De rode draad wordt gevormd door de tijdlijn vanaf het begin van de bouw in 1947 tot aan het einde en sluiting in 2012, Aan de hand van verhalen, anekdotes en vele honderden foto’s is het boek samengesteld door Yvonne de Vries in samenwerking met een aantal plaatselijk schrijvers. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door mevrouw Prins-Jansen, een dochter van de stichter van het bedrijf.

Het boek kunt u kopen via de VOA (zie colofon) voor slechts € 16,95 en daar krijgt u liefst 228 pagina’s voor, met meer dan 1.000 foto’s. Maar het is ook in de plaatselijke boekhandel te koop. Het is een gebonden uitgave in hard kaft.

Alles over de Zwitsal.
Mevrouw Prins-Jansen signeert.
Mevrouw Prins-Jansen signeert.