U bevindt zich hier: Startpagina » Publicaties » Boeken

Boeken

Boek over geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal

Eeuwenlang telt de Veluwe economisch, landschappelijk en geografisch niet mee. Een achtergebleven en woest gebied, moeilijk begaanbaar. In kleine dorpen en buurtschappen proberen keuterboertjes het hoofd boven water te houden op de schrale en onvruchtbare zandgronden. De opening van het Apeldoorns Kanaal, toen nog Griftkanaal geheten, brengt daar in 1829 verandering in. Een nieuw boek, ‘Geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal’, vertelt over ‘verleden, heden en toekomst van een koninklijke waterweg’.

Het is geschreven door ons lid Rik Scholten (1941) uit Eibergen. Hij heeft zich ook gedurende lange tijd zeer beijverd om met de ’Stichting Apeldoorn Kanaal’ het kanaal weer bevaarbaar te maken. Dat langslepende proces komt ook uitgebreid aan de orde in het boek dat sinds kort in de boekhandel verkrijgbaar is. De prijs is 25 euro.

’Ik zie het nog zo voor me’ (deel 9)

Tijdens de nieuwjaarsvisite van de VOA is deel 9 uit de serie ’Ik zie het nog zo voor me’ verschenen. Het eerste deel van deze reeks werd in 2000 gepresenteerd. Het gaat steeds om een serie verhalen die worden geschreven door leden van de Vereniging Oud Apeldoorn. Verhalen waarin zij herinneringen ophalen aan gebeurtenissen in het verleden die zij ‘nog altijd voor zich zien’.

Deel 9 maakt daarop geen uitzondering. Het gaat dit keer om een dertigtal vertellingen veelal met foto(s). Het bijzondere van deze uitgave is dat er ook een aantal verhalen wordt gepubliceerd van mensen die reeds zijn overleden. Familie heeft hiervoor toestemming verleent.

Het boekje ligt in de boekhandel te koop en is verkrijgbaar bij secretaris Dik Westerveld (055-5213267) of bij samensteller Peter Otterloo (055 - 5331346). Indien het boekje per post moet worden bezorgd worden wel de verzendkosten in rekening gebracht. Ook kan de complete serie worden gekocht (9 stuks voor €50,-).

De complete serie.