Berichten 361-380

Bericht 361

Vrijdag 7 september 2012
Naam: Adrienne Schimmel
Emailadres: klik hier

Bericht: In de zoektocht naar mijn overgrootouders, Cornelis Schimmel (1886-1962) en Commerina Hoesen (1887-1969) ben ik bij toeval op deze website terecht gekomen. Mijn voorouders zijn in 1918 naar Apeldoorn gekomen. H. Jansen eigenaar van Hotel Bellevue aan de soerenseweg heeft zijn hotel te koop aangeboden wegens gebrek aan een opvolger. Mijn overgrootvader is van 1918 tot 1928 eigenaar van dit hotel met zijn dependance Buitenzorgt. Daarna wordt het verkocht en heet het hotel Hotel Nieland.
Dit is wat ik tot nu toe heb gevonden. Aangezien ze pas in de jaren 60 zijn overleden. Is er misschien wel iemand die me iets over ze kan vertellen. Wat heeft Cornelis tussen 1928 en 1962 gedaan? Woonde ze ook in het hotel? Is commerina in apeldoorn blijven wonen na zijn dood. Ik weet niet waar en wanneer ze precies is gestorven. Kortom alle verhalen over dit interessante koppel dat zich verloofde in indonesie. (Commerina is daar geboren, maar wat deed Cornelis daar?) In eindhoven tussen 1913 en 1918 Cafe restaurant Moderne runde en drie kinderen kregen. Daarna hier hun leven vervolgden.

adrienne schimmel

Bericht 362

Donderdag 20 september 2012
jURRY hULZEBOS
Emailadres: klik hier

Bericht: LET OPAlles wat in de berichten nr.344 en 345 te koop word aan geboden is verkocht..Alle kopers hartelijk dank.Harteijke groeten voor iedereen en tot ziens.JURRY.

Bericht 363

Woensdag 26 september 2012
Naam: Talens
Emailadres: klik hier

Bericht: Leuk al die oude foto's van Apeldoorn, ik heb er zelf ook nog wel een aantal van o.a. de fabriek en de van het oude familie huis aan de Deventerstraat. De naam van mij opa op de foto van de Sophia laan klopt niet: het is Marten Talens en geen Martin Talens!
Met vriendelijke groet, Hinne Talens

Bericht 364

Zondag 30 septembern 2012
Naam: Bob v.d.Brink
Emailadres: klik hier

Bericht: Veur luu die platte proat kunt lèzen. Ik hep nog een bult olde anzichten, van noa 1950, ai'j een paar stuuver d'r veur oaver hep mai'j alles mèt nimm'n. Oh mien vrouwe zeg dat luu die niet van de platte proat bint, ok mèt mag doen. Groeten Bob

Bericht 365

Vrijdag 5 oktober 2012
Naam: Irene Veenendaal
Emailadres: klik hier

Bericht: Beste Apeldoorners,

Vooral voor mijzelf goed nieuws!
Na jaren lang in Frankrijk gewoond te hebben, keer ik weer terug naar Nederland! Waar.? Natuurlijk naar mijn geliefde geboorteplaats Apeldoorn! Dus ik zég maar....Tot ziens en zwaaiii!

Bericht 366

Vrijdag 5 oktober 2012
Naam: Leander Lammertink
Emailadres: klik hier

Bericht: Mijn naam is Leander Lammertink en ik woon in Amsterdam.
Mijn vader, Harry Lammertink (overleden in 1996) was een geboren en getogen Apeldoorner. Hij is opgegroeid in de Sophialaan, in een vrijstaand huis op nummer 24.
Hoewel ik veel in Apeldoorn ben geweest toen mijn grootouders nog leefden, ben ik nooit in het huis aan de Sophialaan geweest. De familie is rond 1955 verhuisd naar de Debussylaan. En het huis in de Sophialaan is al lang geleden gesloopt.

Ik heb altijd met veel plezier naar de verhalen uit zijn jeugd geluisterd. Daarin kwam ook regelmatig bakkerij Van de(r) Wind voor. Deze bakkerij was gevestigd in een pand naast de woning van mijn grootouders. Ik neem aan op Sophialaan 22 of 26 of zoiets. Mijn vader was ook wel bevriend met de kinderen van de bakker. Ook hadden mijn grootouders tijdens de oorlog via de bakkerij nog illegaal elektriciteit. Omdat er natuurlijk voor de Duitsers brood moest worden gebakken (het zal dus wel een electrische broodbakkerij zijn geweest).

Ik kan helaas nergens iets terugvinden over deze bakkerij Van de Wind.
Mijn vraag is of iemand misschien iets bekend is over deze bakkerij.
Zo ja, zou ik dat heel graag willen horen.

Alvast dank voor uw moeite.
Hartelijke groet,
Leander Lammertink

Bericht 367

Zondag 7 oktober 2012
Naam: Yvonne de Vries
Emailadres: klik hier

Bericht: Heeft u belangstelling voor oude nummers van het verenigingsblad waaronder bijvoorbeeld ook het septembernummer uit 2004 over Govert Steen, dan laat het me weten? Het betreft Actueel uit de jaren 2002-2009 (niet helemaal compleet overigens). Dan laat het me weten.

Bericht 368

Zondag 7 oktober 2012
Naam: Yvonne de Vries
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben bezig met het zowel in beeld als in informatie brengen van de bedrijvigheid langs het Kanaal Noord (traject van de spoorbrug naar De Halve Maan) als vervolg op Van Spoorbrug naar Bockershoeve. Ik ben al een eind op weg met mooie oude onbekende plaatjes, maar ik ben nog steeds op zoek. Heeft u in de familiealbums nog iets interessants voor me met daarbij een mooi verhaal, dan ontvang ik graag uw bericht! Ik ben o.a. op zoek naar informatie over de kwekerij Van Nes, Vlijtseweg 10, foto's van de cocosfabriek van Heijmeijer, vooral van binnen, foto's van klassen of lokalen van de Nijverheidsschool voor meisjes, de Johanna Marcus Nijlandschool, Kanaal Noord 130, en foto's van de huizen die stonden aan het Kanaal Noord tussen de spoorbrug en de Molenstraat.

Bericht 369

Dinsdag 9 oktober 2012
Naam: H.Vreugdenhil-Looijen
Emailadres: klik hier

Bericht: Mijn adres is gewijzigd van L.v.Orden 202
7312KR Apeld. naar Kometenstr.60
7314JZ Apeldoorn.
groetjes

Bericht 370

Vrijdag 12 oktober 2012
Naam: Michael Flipse
Emailadres: m.flipse@hccnet.nl

Bericht: goedemorgen,
voor mijn verzameling ben ik op zoek naar allerlei materiaal en informatie over de vroege hengelsport, zo van voor ca. 1960. Ook in en rond Apeldoorn...:-)
Kan iemand mij verder op weg helpen? Ik ben benieuwd.
Met vriendelijke groet,
Michael Flipse uit Zoetermeer.
Email: m.flipse@hccnet.nl

Bericht 371

Donderdag 18 oktober 2012
Naam: Ab van der Velde
Emailadres: klik hier

Bericht: Gezocht:
Het e-mail adres van mevrouw Ak(k)i Loois (dit is haar meisjesnaam), dochter van Willem Loois van Café Spitsbergen. Wij zeiden overigens altijd Café Loois". Dit café was eeuwen" terug gelegen aan de Waterloseweg 201/203 tegenover wasserij Helderoord. Willem Loois had ook een timmerbedrijf.
Waarom zoek ik haar adres? Ik heb een verhaaltje over onze buurt waarmee ik haar denk ik een groot plezier kan doen!

Bericht 372

Donderdag 25 oktober 2012
Naam: Herman Bartelds
Emailadres: klik hier

Bericht: Op de site van de VOA trof ik onlangs een aantal foto's aan over het aanleggen van de Marchantstraat. Een van deze foto's interesseerde mij in het bijzonder omdat de boerderij van Licht er in de verte op staat afgebeeld. Aangezien ik van 1953 t/m 1964 tegenover deze boerderij heb gewoond aan de Kayersmolenweg zou ik willen vragen of iemand toevallig in het bezit is van een foto waarop deze boerderij apart of groter dan op de betreffende foto is afgebeeld.
Graag houd ik me dan aanbevolen voor het ontvangen van deze foto.

Met vriendelijke groet,
Herman Bartelds

Bericht 373

Zaterdag 27 oktober 2012
Naam: Frits Jurri n
Emailadres: klik hier

Bericht: In de Stentor las ik vandaag dat er een website online gaat met "het geheugen van Apeldoorn".
Deze site wordt gerealiseerd door: Partners in het Erfgoedplatform en CODA. Misschien heb ik iets gemist maar ik mis hier toch hier een duidelijke bemoeienis van onze vereniging.

Bericht 374

Zondag 28 oktober 2012
Naam: jan den besten
Emailadres: klik hier

Bericht: beste Frits,
ik had het bericht nog niet gelezen, alle initiatief over oud apeldoorn is goed. misschien kunnen deze mensen een aanvulling zijn en heeft vereniging oud apeldoorn niet het alleenrecht?

Bericht 375

Zondag 28 oktober 2012
Naam: Martin Huisman
Emailadres: klik hier

Naar aanleiding van onderstaande berichten het volgende:
Op de website www.geheugenvanapeldoorn.nl staat bij het colofon het volgende:

het Geheugen van Apeldoorn is een gezamenlijke activiteit van de partners in het Erfgoedplatform Apeldoorn. Dit zijn:

Apeldoorns Gidsen Collectief,
Archeologische Werkgroep Apeldoorn,
CODA,
De Marke,
Historische Vereniging Felua,
IVN Apeldoorn,
Stichting Apeldoornse Monumenten,
Stichting Bouwhuis Architectuurcentrum,
Stichting Indisch Erfgoed,
Stichting Joods Apeldoorn,
Stichting Koninklijk Apeldoorn,
Stichting Oranjefeesten Apeldoorn,
Stichting Oudheidkamer Uddel,
Vereniging Oud Apeldoorn

Tevens staan er foto's van de VOA bij: ''Meer fotosites" wanneer u op een straat klikt.

Bericht 376

Zondag 28 oktober 2012
Naam: Henk Evers
Emailadres: klik hier

Bericht: Heeft J.W. Bergman nog meer foto's van de hazenlaan dan de gepubliceerde. betreft nl deel waar ik heb gewoond nr 102 (de foto''s waar met sloop is gestart), dan zou ik ze erg graag zien.
_____________________________________________
Helaas zijn niet meer foto's.
Martin Huisman

Bericht 377

Dinsdag 30 oktober 2012
Naam: Roger
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie kan mij vertellen hoelang de oliebollen kraam op het raadhuisplein er al staat. Ik heb en weddenschap met wat vrienden. Bedankt alvast Roger

Bericht 378

Dinsdag 30 oktober 2012
Naam: Jan Mulderij
Emailadres: klik hier

Bericht: Op de Zwolseweg tegen over de van Haaftenkazerne heeft tussen 1949 en 1954 een houte vis kiosk gestaan heeft hier nog iemand foto's van deze kiosk was van mijn ouders en ik heb er geen foto's van. (verhalen zijn ook welkom)

Bij voorbaat dan Jan Mulderij

Bericht 379

Dinsdag 6 november 2012
Naam: J. van der Linden
Emailadres: klik hier

Bericht: Als oud Apeldoorner en met gevoel voor geschiedenis, heb ik met interesse uw site bekeken. Als kind heb ik altijd aan de Bernard Zweerslaan gewoond, hoek oud Beekbergerweg. Heb die eengezinswoningen nog zien bouwen. Ging naar de J.P. Sweelinckschool bij meester Hokke. Maar goed om mijn verhaal af te ronden, kan hier namelijk uren over vertellen. Ik bezit nog een glas in lood wapen van Apeldoorn. (om voor het raam te hangen) Dit heeft mijn grootmoeder in 1948 gekocht en het ligt maar bij in de la. Misschien is er iemand in ge nteresseerd.

Bericht 380

Dinsdag 13 november 2012
Naam: jan den besten
Emailadres: klik hier

Bericht: l.s., de foto van archieven jw Bergman, automarkt 1956 moet ongeveer 1968 zijn, gezien kentekens en types auto die op de foto staan. de vauxhall viva is van 1967 en o.a. de opel kadett is ongeveer 1965.
vriendelijke groet, jan

LID WORDEN
voor slechts €18.00 per jaar
klik hier

Geef een zoekwoord in

Foto's doneren?
- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl
- Maak gebruik van ons handig upload-tool

RTV-Apeldoorn
Apeldoorn Oud en NU vanaf 6 september weer op de radio. Elke zondag van 11.00 - 12.00
Luister live via onze website klik hier

Webmaster: Maurice Brinkman
Redacteur: Jos Jansen of Lorkeers
Secretariaat VOA: Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn