U bevindt zich hier: Startpagina » Vereniging » Gastenboek

Gastenboek

Nieuwste berichten staan hier onder.

Rechts ziet u de oudere berichten.

Bericht 770

Zondag 18 februari 2018
Naam: Dhr. Jonkers
Emailadres: klik hier

Bericht: Mijn vader heeft in het verleden via zijn werk, hij was bedrijfsleider van een speelgoedwinkel in Steenwijk, contact gehad met de eigenaars van speelgoedwinkel Bimbo destijds aan de Nieuwstraat. Dit is eind jaren 70, begin jaren 80 geweest zijn. Echter weet hij niet meer hoe de eigenaars heten. En hij wil dit zo graag weten. Kunt u mij daarin verder helpen?

Ronald Jonkers
Magistratenveld 110
Apeldoorn

Bericht 769

Zondag 11 februari 2018
Naam: Frits Jurriën
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie kan mij meer vertellen over het vroege werkkamp "de Kuil" en locatie momenteel is daar gevestigd de zorginstelling "De Horeb". Het is gelegen aan de Kuiltjesweg 55 in Beekbergen. Per 1 april a.s. gaat deze instelling sluiten en is het totaal onduidelijk wat er met deze locatie gaat gebeuren. Wat ik weet, het heeft gediend in de jaren "30 voor jeugdige werklozen. Tijdens de 2e wereldoorlog zou het kamp huisvesting hebben geboden aan kinderen van NSB ouders. Op de locatie is ook aanwezig een "pingoruïne" dit is een kwel die ontstaan rond heuvel en kwamen in Nederland voor vanaf 13.000 jaar geleden en zijn beschermd. Op dit terrein zijn ook voorwerpen gevonden uit de Romeinse tijd o.a. speerpunten.

Bericht 768

Maandag 22 januari 2018
Naam: Chris van der Ark
Emailadres: klik hier

Tot midden jaren 50 heeft aan de Spoorlaan een rijtje woningen gestaan die bekend stonden als de 8 zaligheden (Spoorlaan 33 – 47, de huisjes in het midden van de foto) zij waren gelegen tussen het terrein van de Plaatijzerindustrie en kolenboer Buitenhuis, wie kan mij daar meer over vertellen en/of heeft daar foto’s van ? Toen ik in de Spoorlaan kwam wonen stonden ze er nog maar dat heb ik niet bewust meegemaakt. Ook andere info en fotomateriaal uit die buurt is van harte welkom. m.v.g. Chris.

Bericht 767

Donderdag 11 januari 2018
Naam: Jos Jansen
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar gegevens van Jilles van Soest. Hij zou in de jaren 60 in Apeldoorn Pension Aurora gedreven hebben. Volgens zeggen had hij 2 dochters.

Bericht 766

Maandag 8 januari 2018
F.F. Onderstal
Emailadres: klik hier

Bericht: Wij zijn op zoek naar een foto van ons huis aan de eerste Wormenseweg 71 .
Wat wij van verhalen horen is dat het vroeger een cigaretten winkel was .
Het enige wat wij kunnen vinden is maar klein stukje van ons huis op de foto dat is een foto van de bevrijding Apeldoorn aan de vinkenlaan.

Bericht 765

Vrijdag 22 december 2017
H van Uffelen
Emailadres: klik hier

Bericht: In de jaren 50 schaatsten wij in de winter vaak op de Kayersdijksloot(liep langs de Kayersdijk).
Als kind heb ik mij daar erg vermaakt.
Heeft iemand daar misschien nog foto's van?
Vriendelijke groet

Bericht 764

Woensdag 13 december 2017
Naam: M. Struikenkamp
Emailadres: klik hier

Bericht: Gezocht.
Oude buurt vriendjes van de 1e Johannesstraat Gerard en Hennie Schieveen schuin tegen over Bennie Mouw.

Met vriendelijke groet.
Marius Struikenkamp.

Bericht 763

Woensdag 13 december 2017
Naam: dhr. Oelemans
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik zoek informatie over de familieSteven Jansen vroeger wonende aan de heeckerenseweg 18 in ugchelen hij was getrouwd met Adriana Kool weduwe van Derk Jan Oelemans. Met Vrgr. W. Oelemans

Bericht 762

Dinsdag 12 december 2017
Naam: S.vn Oene
Emailadres: klik hier

Bericht: Naar mijn weten had Van Gelder Papier ook een spoor aansluiting.

Bericht 761

Maandag 11 december 2017
Naam: Eric van Maanen
Emailadres: klik hier

Al sinds de 80-er jaren houd ik me hobbymatig bezig met het goederenvervoer per spoor in Nederland. Heel veel is in de afgelopen 30 jaar verdwenen.
Op dit moment houd ik me bezig met het beschrijven van spooraansluitingen in div. plaatsen in het gehele land. Welke bedrijven hadden ooit een spooraansluiting. Veel is terug te vinden in periodieken en via internet.
Zo ook m.b.t. de vroegere spooraansluitingen in Apeldoorn.

Hieronder vindt u een sporenplan van Apeldoorn, wat de situatie in 1985 aangeeft. Remeha, Weweler en Hugenholtz waren toen nog voorzien van een spooraansluiting (aan de VSM-lijn naar Dieren). Alle anderen waren al verdwenen.

Van Remeha en Weweler is genoeg terug te vinden op internet. Van Hugenholtz kan ik echter in het geheel niets vinden. Op uw website "Vereniging Oud Apeldoorn" kom ik wel tegen dat Hugenholtz een brandstoffenhandelaar was.
Ik zou daarom graag willen weten of de NV Hugenholtz met spooraansluiting een brandstoffenhandelaar was? Of is dit een ander bedrijf geweest?

De eventueel verstrekte informatie is geheel voor privé-doeleinden bestemd!
Ik hoop op een reactie, alvast mijn dank hiervoor!

Met vriendelijke groet,
Eric van Maanen,
Schiedam.