U bevindt zich hier: Startpagina » Vereniging » Gastenboek

Gastenboek

Nieuwste berichten staan hier onder.

Rechts ziet u de oudere berichten.

Bericht 829

Woensdag 19 juni 2019
Naam: arend schreuder
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Naast het magazine vond ik net in de bus het prachtige jubileum-boek.
Wat een prachtig boek en een leuke verrassing!
Bedankt!

Bericht 828

Zaterdag 15 juni 2019
Naam: Frank Hop
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Ik heb een vraag over mijn overgrootvader.
In de Tweede Wereldoorlog werd er een paard gevorderd door de Duitsers van mijn overgrootvader Harmen Dijkhuizen (geboren te Doornspijk op 25-02-1884)
Na de oorlog kreeg hij te horen dat zijn paard in Apeldoorn was. Hij is daar toen met zijn fiets naar toe gegaan. Helaas is hij daar om de één of andere reden onder een militair voertuig gekomen en naar alle waarschijnlijkheid overleden in een ziekenhuis in Apeldoorn. Mijn oma van 91 jaar weet niet wat er precies is gebeurd toen. Denkt u dat het mogelijk is om daar nog achter te komen? Misschien zijn er politie rapporten van gemaakt of andere documenten (ziekenhuis e.d.). Ik heb wel zijn overlijdensakte, maar daar staat niets vermeld verder.
Ik hoop van u te horen.

Bericht 827

Vrijdag 14 juni 2019
Naam: Willem Molemaker
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: In het Algemeen Dagblad (De Stentor) van 10 april 2019 wordt in het katern Stad & Streek op pagina 4 aandacht gegeven aan het recente boek 'Joodse Huizen'. In dit boek staat een artikel van Claartje Chajes over het huis waar de voorouders van haar man aan zijn verbonden. Op de hoek van Stationsstraat en Beekstraat opende in 1924 Simon Noach een winkel. In 1936 bouwde hij Noach op deze plek een nieuwe winkel, nadat de oude was gesloopt. Tot in 1973 dreef de familie hier een winkel in textiel.

In de Apeldoornsche Courant van 9 november 1895 staat in een advertentie dat C. Renssen, eigenaar van de Kleêrmakerszaak op de hoek Stationsweg hoek Eierstreek (die later Beekstraat werd genoemd, WM) zijn zaak heeft overgedaan aan R. MOLEMAKER.

Deze R(oelof) Molemaker was mijn grootvader, die van het Friese Sneek naar Apeldoorn was getrokken. Hij verhuisde later (1906) met zijn zaak naar de Dorpstraat 298 (later Hoofdstraat genoemd). Het pand op de hoek van de Stationsweg (Stationstraat) en Eierstreek (Beekstraat) kent zo een lange geschiedenis van kleermakers en stoffen en textiel.

Claartje Chajes kon mij helaas niet helpen aan gegevens van het pand en de bewoners voordat haar schoonafamilie er in 1924 trok.
Wie van de lezers heeft voor mij informatie over de periode voor 1924 en dan met name van de periode dat mijn grootvader op deze plek zijn kleermakerij had.
Bij voorbaat dank, Willem Molemaker

Bericht 826

Dinsdag 11 juni 2019
Naam: Mevr. Brouwer
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Ik ben al heel lang op zoek naar mijn familiegeschiedenis
Mijn opa Anton Heijnen (in mei 1945 gestorven) en zijn vrouw Tonia Konijnenberg (±16-12-1888) waren eigenaar van hotel De Prins op het Stationsplein in Apeldoorn. Hun zoon, mijn oom AJD Heijnen is in 1914 geboren, mijn moeder Maria Mathilda Heijnen is van 29-7-1916.
Mijn oma is opgegroeid in het weeshuis, mijn opa zat in het bestuur van het Kristalbad. Dat is ongeveer alles wat ik weet tot mijn grote verdriet. Kan iemand mij iets meer vertellen of mij adviseren waar ik kan zoeken naar meer informatie?

Bericht 826

Zondag 9 juni 2019
Naam: M valkema
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Ik een verzamelaar van hoofd zakelijk steilstevens
Maar ook wel andere schepen wel wat van weet
Nou is mijn vraag in de oorlog hebben er diverse schepen op het kanaal onderwater gezeten zijn dar nog foto’s van
Ook andere van steilstevens zijn welkom gr marten

Bericht 825

Zondag 31 mei 2019
Naam: Rijkelt Beumer
Emailadres: KLIK HIER
Bericht: Onlangs zag ik een overlijdensbericht van de drogist Jan van Asselt uit de Molenstraat. Ik hoop dat er iemand is die een mooi stukje kan schrijven over deze karakteristieke man.

Bericht 824

Zondag 30 mei 2019
Naam: Ton v Laarhoven
Emailadres: klik hier

Bericht: Wij hebben een een jas gevonden waarschijnlijk van een lid van de VOA of het gidsen collectief het is een Gaastra jas hij hing onder een bedrijfs-body warmer in onze auto - van Laarhoven catering.

Bericht 823

Vrijdag 19 april 2019
Naam: Carl van Reekum
Emailadres: klik hier

Bericht: De lol van een dyslect:

Op de website staat prominent een foto van het Sofiaplein met daarop een aantal rijen met wachtende mensen.
Het onderschrift luid "Collectie Vereniging Oud Apeldoorn" Ik lees: "Collecte Vereniging Oud Apeldoorn"
Dat zou vast de nodige centen voor dit goede doel hebben opgeleverd :)

Bericht 822

Woensdag 17 april 2019
Naam: Dhr. Bouwens
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Goedendag,
Ik heb waarschijnlijk een nog niet gedocumenteerde 18de eeuwse grenspaal op mijn erf ontdekt. Helaas is hij gebroken ongeveer 1m boven het maaiveld. Ik vermoed dat de afgebroken delen in de grond liggen. Ben op dit moment bezig zo veel mogelijk op te graven. Als er interesse is in verdere details, graag een e-mail sturen naar het aangegeven adres.
Mvrgr
M Bouwens

Bericht 821

Woensdag 3 april 2019
Naam: Mevr. Betty Kliest
Emailadres: Klik HIER

Bericht: Tijdens mijn Apeldoornse periode runde de familie van de Berg ' De Regenboog' in de van Kinsbergenstraat.
Mijn moeder kocht daar altijd haar naaibenodigdheden. Dochter Ingeborg kwam mij regelmatig van het tegenoverliggende gebouwtje ophalen om bij mij te komen spelen...
Ik had daar pianoles..
Wie weet er nog iets van de familie. Intrigerend vond ik het dat haar tante Therese Steinmetz was?!
Ik zou graag een foto willen van deze leuke ouderwetse winkel...