U bevindt zich hier: Startpagina » Vereniging » Uit het bestuur

Uit het bestuur

Grenspalen en Grensstenen

Enige jaren geleden ben ik met Chris Westerveld op pad geweest op zoek naar grensstenen in het Kroondomein. Wij hebben toen onder meer oude grensstenen gevonden uit 1832. Een steen (punt 1014) lag toen plat. Vanmorgen heb ik die, samen met collega’s van Boswachterij Uddel, weer overeind gezet. Zie de bijgevoegde foto’s. Verder kan ik melden dat ik nog twee grensstenen 1832 heb gevonden, waarvan ik er een rechtop heb gezet. Heeft een van de werkgroep belangstelling deze stenen te bezoeken? Graag hoor ik van je of dat het geval is.

Jan Vermeij
Technisch medewerker Kroondomein Het Loo

World Proef in Oranjepark

Zondag 7 mei stond het Oranjepark in Apeldoorn in het teken van World Proef met dit jaar als thema 150 jaar Canada. Muziek, zang & dans, cultuur, onderwijs, sport, toerisme en uiteraard gastronomie... alles was vertegenwoordigd. Ook de VOA was present en trok veel bezoekers aan de kraam. Onderstaand enkele activiteiten in het kader van 150 jaar Canada.

Foto: Berry de Dreu.
Foto: Berry de Dreu.
Foto: Berry de Dreu.
Foto: Berry de Dreu.
Foto: Berry de Dreu.
Foto: Berry de Dreu.

Dik Westerveld geridderd

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in Paleis Het Loo is ons bestuurslid en secretaris Dik Westerveld koninklijk onderscheiden. Burgemeester Berends mocht Dik Westerveld de versierselen opspelden die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lovende woorden van de burgemeester onderstreepten de vele vrijwilligerswerkzaamheden die Dik verricht. Niet alleen voor de VOA, maar ook o.a. voor Buurtvereniging Het Loo, de Veenkamp en de Loohorst is Dik actief.

Dik was – zoals gebruikelijk bij deze feestelijkheden – met een smoesje naar Paleis Het Loo gelokt, waar de eer hem te beurt viel om gehuldigd te worden voor al zijn verdiensten.

Van harte feliciteren wij Dik met deze zeer verdiende onderscheiding.