Ben je opzoek naar een oude bekende, heb je vragen over de straat waar je in woont of welke vraag dan ook.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

394 Berichten/reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harjan Houben
Harjan Houben
13 dagen geleden

Zijn er voor Apeldoornse huizen specifieke patronen bekend met betrekking tot glas in lood? Wij wonen zelf aan de 1ste Johannastraat.

JW Byvank
JW Byvank
18 dagen geleden

Goedemorgen Medewerkers,

Ik heb een bijzondere vraag namelijk.
Wij zijn op zoek naar info over een bedrijf dat Firma Hoppener heette en destijds gevestigd
was aan Kanaalzuid 12 te Apeldoorn

Het gebouw werd gebouwd in 1922 en was gespecialiseerd in bouw van bakovens en bakkerijmachines.
Verder heeft et tot de jaren vijftig gezeten hierna kwam er de firma AVRA in.
Wij kunnen tot op heden niets van de bouw of het bedrijf Hoppener vinden.
Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

Met vriendelijk groet,

JW Byvank

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  JW Byvank
17 dagen geleden

In het krantenarchief ‘Delpher’ is informatie te vinden met zoekterm “Firma Hoppener” of “A. H. D. Hoppener” of “Kanaal Zuid 12”

jw byvank
jw byvank
Antwoord aan  JR(Hans) Stoter
12 dagen geleden

Beste Hans,

Duizendmaal dank wij vinden het geweldig want wij zitten
al sinds 2008 met een collectief in het pand.
Nogmaals hier zijn wij al reuze blij mee.

Met vriendelijke groet,

JW Byvank

Herman van Uffelen
Herman van Uffelen
18 dagen geleden

Goedenmorgen
Ik ben in bezit van een bronzen wandplaat ong. 80 cm in doorsnee met de afbeelding Buiscar, misschien is er iemand die iets weet van deze afbeelding?

IMG_4063
Gerard Zoetbrood
Gerard Zoetbrood
25 dagen geleden

Goedemiddag,
Ik vond bij het opruimen nog een paar fotoś die ik vroeger bij mijn oma zag. Mijn moeder heeft die altijd bewaard. Het betreft een foto van het echtpaar Hendriks-Nijdeken. De man op de foto heette Willem en was brugwachter van de Loobrug in de Anklaarseweg. De vrouw was een zus van mijn oma en heette Drees. Tevens heb ik een foto van het echtpaar Eikendal met hun zoon G.B. Eikendal.De familie Eikendal had een bakkerij op de hoek Kanaal-Noord Anklaarseweg. Deze familie was een oom en tante van mijn oma. Wie kan ik blij maken met deze fotoś

Arend Disberg
Arend Disberg
Antwoord aan  Gerard Zoetbrood
19 dagen geleden

Ik heb wel belangstelling voor de foto’s want ik wil een boek maken over bakkerijen in Apeldoorn

Theo van Bemmel
Theo van Bemmel
26 dagen geleden

Goedendag,
Ism met Herinneringscentrum Kamp Amersfoort en Arolsen Archives doe ik onderzoek naar nabestaanden van oorlogsslachtoffers, van wie na de oorlog bezittingen in kampen zijn gevonden.
Zo heb ik informatie dat tijdens de oorlog een C J Heeren…. in Apeldoorn woonde, vermoedelijk op het adres Louisalaan 10.
U bezit adresboeken van Apeldoorn (Erica). Kunt u voor mij nagaan of deze persoon in een adresboek staat (periode 1940-1945)?
Alvast hartelijk dank!!!
Vriendelijke groeten,
Theo van Bemmel

Casper
Casper
27 dagen geleden

Zijn er toevallig nog goede bronnen en artikelen te lezen over de arbeidersgeschiedenis in Apeldoorn?
Ik ben op zoek naar hoe de levensomstandigheden waren en of er nog bepaalde stakingen hebben plaatsgevonden.

Ageeth de Waal
Ageeth de Waal
1 maand geleden

Beste mensen,

is er iets bekend over een tabakszaak aan de Prof Röntgenstraat 5 in de jaren 50? Mijn vaders vader, familienaam Sint, had daar een zaak. Na zijn overlijden in 1956 heeft mijn vader toen nog een poos zijn moeder geholpen met de zaak. Ik ben benieuwd of er beeldmateriaal is, of een kranteartikel. Als u erover weet dan zou ik het heel fijn vinden om dat te horen, alvast vriendelijke bedankt,

Met vriendelijke groeten, Ageeth de Waal

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  Ageeth de Waal
24 dagen geleden

Krantenadvertenties zijn de vinden door in ‘Delpher’ te zoeken op “Parkweg 5”.
In de beeldbank van CODA staan een aantal foto’s waar de winkel op voorkomt.

Ageeth
Ageeth
Antwoord aan  JR(Hans) Stoter
23 dagen geleden

Beste Hans, hartelijk dank, ik ga meteen zoeken! Groeten, Ageeth

F. Jalink
F. Jalink
1 maand geleden

Op welk adres aan de Hoofdstraat in Apeldoorn zat tot ongeveer 1940 de (kruideniers)winkel Albino ? Mijn moeder, Gerritje Foks, werkte daar totdat zij in 1942 met mijn vader trouwde.

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  F. Jalink
29 dagen geleden

Volgens ‘Delpher’ zat Albino o.a. op Hoofdstraat 108, ook na 1940.

F. Jalink
F. Jalink
Antwoord aan  JR(Hans) Stoter
16 dagen geleden

Geweldig, Hans, dankjewel.

Arend Disberg
Arend Disberg
1 maand geleden

Goedemiddag,

Vraag 1 ;Wie kan mij helpen aan het juiste adres van Pension De Roo in Ugchelen.
Het heeft bestaan in de oorlogsjaren.
Vraag 2 ; Wie heeft er meer informatie over pension De Roo ( tekst en foto’s, ansichtkaarten e.d. ).

Dank u voor uw aandacht.

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  Arend Disberg
25 dagen geleden

In ‘De levensroman van Johannes Post’ uit 1948 beschrijft Anne de Vries pension ‘De Roo’ waar Johannes Post op 16 juli 1943 zou zijn aangehouden.
Diezelfde gebeurtenis vindt volgens politierapporten in ‘Oorlogskroniek van Apeldoorn’ plaats in pension ‘Eljo-Zamy’ in Ugchelen.
‘Een splinter in de ziel’ van 2021 door Jolande van Gorssel geeft evenwel een heel andere kijk op de zaak.
 
Het lijkt er sterk op dat naam en toedracht rondom pension ‘De Roo’ gefingeerd zijn door schrijver Anne de Vries evenals andere is het boek voorkomende namen.

F. Jalink
F. Jalink
Antwoord aan  Arend Disberg
14 dagen geleden

Op de site “apeldoornendeoorlog.nl” vindt u het dagboek dat Willem van Houtum uit Ugchelen in de tweede wereldoorlog over de gebeurtenissen in en om Apeldoorn heeft bijgehouden. U kunt het downloaden. Citaat: 1943 —– 15 juli donderdag.
 
HARDONK. Mooi zomerweer. In Ugchelen worden enkele ondergedoken joden ontdekt en vrijdag per trein weggevoerd.
 
VAN HOUTUM. ’s Nachts om 0.30 uur belt de politie bij ons aan de deur. De boevenwagen staat op de weg. De agenten vragen naar het pension Eljo-Zamy [stond op de plek waar nu de Cantharel is]. Zij zijn gebeld met de mededeling dat daar een groot aantal joden zijn ondergedoken. Dit is waar zodat er weer van verraad sprake is. Het ’s nachts werkend personeel van onze fabriek maakt het één en ander mee en hoort veel geschreeuw in de richting van dit pension. ’s Morgens horen wij precies hoe de vork in de steel zit. De beheerder van het pension Eljo-Zamy (aangesloten bij de NSB) heeft zelfs geholpen de joden te arresteren. Volgens de algemene opinie heeft hijzelf de politie opgebeld. Enkele joden proberen te ontkomen en vluchten in de rogge. De meeste van hen worden door de zoon en de aanstaande schoonzoon gepakt en onder hevige gevechten (de joden bieden verzet) aan de politie uitgeleverd. Ook nog wordt geprobeerd een jood te vergiftigen. Daarna gaat de zoon alle buren rond en vraagt of zich er ook nog joden bevinden. Hij dist de leugen op dat zijn vader en hij, als niet alle joden worden gearresteerd, naar Vught zullen worden overgebracht. Het is vanzelfsprekend dat ook zij bij zo’n geval als jood zouden worden behandeld. Maar dit gebeurt niet omdat zij de joden hebben verraden en NSB-er zijn. Het gezin van de beheerder van pension Eljo-Zamy probeert zich op allerlei wijze tegenover de omwonenden te verontschuldigen. Alle verklaringen zijn onzin en lopen zeer uiteen. Intussen (dat wil zeggen voor zeven uur) is de boevenwagen al weer naar Apeldoorn geweest om daar zijn eerste vacht af te leveren. De leider van de jodenvervolgers in onze gemeente D. komt mee. Hij dwingt een buurman een jood die zich in zijn rogge heeft verscholen te helpen vangen. In totaal zijn er 19 joden, één reserve-officier en twee studenten die er ook waren ondergedoken gearresteerd. Vier joden zijn ontkomen. Zij dragen praktisch geen kleren omdat het verraad ’s nachts is gepleegd. Eén van hen draagt een pyjama met daarover een jasje en schoenen. Verder niets. Deze is zo brutaal en stapt ’s morgens in de bus naar Ede. Een tweede is het bos in gevlucht en wordt daar door omwonenden van eten voorzien. Er zijn geen woorden genoeg te bedenken om dat tuig te beschrijven. Eerst zijn een groot aantal joden (soms 30) naar het pension gelokt. Zij moesten een entreegeld (uitgedrukt in honderden guldens) en een kostgeld van 6 tot 10 gulden per dag betalen. Dit was op zichzelf al onmenselijk. Daarbij komt nog dat er voortdurend met een knuppel geranseld werd. Ook werd met deportatie naar Polen gedreigd als ze niet wilden werken. Het was te begrijpen dat deze joden op een zeker moment niet meer konden betalen. Dit beviel de pensionhouder niet en daarom vond hij het beter hen te verraden. Volgens geruchten zou dokter Wouters weer gearresteerd zijn. Hij is op 30 juni van het politiebureau ontsnapt.
 

Annelies Huwae
Annelies Huwae
1 maand geleden

In 2014 stond er een artikel met foto in Oud Apeldoorn Actueel over de het bedrijf van mijn opa. De foto is helaas erg onduidelijk. Mijn moeder en ik zouden willen weten of dit qerikel ook online terug te zien is, of eventueel alleen de foto?
vr.gr. Annelies-Huwae-van Leeuwen

Annelies Huwae
Annelies Huwae
Antwoord aan  Annelies Huwae
1 maand geleden

Ik heb het artikel inmiddels ontvangen, waarvoor dank.

Coen Beimers
Coen Beimers
1 maand geleden

Ik ben een aantal keren in Apeldoorn geweest om te zoeken naar het huis aan de Zwolse weg 117. Mijn grootmoeder Aafje Beimers – Boon heeft daar tot haar overlijden in 1955 gewoond. Mijn tante B. Beimers heeft daarna nog een aantal jaren gewoond. Ik kan mij herinneren dat tegenover het huis, geen bebouwing was; tot begin jaren ’60. Tegenover het huis is een groter gebouw verschenen een bejaardenhuis o.i.d.. Kan iemand mij aangeven waar dit huis staat of heeft gestaan.

IMG_20240229_0001-Klein
JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  Coen Beimers
29 dagen geleden

Het huis staat er nog steeds, maar heeft al een tijdje als adres Koninginnelaan 117.

W.J. Hagens
W.J. Hagens
1 maand geleden

Voor een artikel in de Bron zijn we opzoek naar het idee achter de -Burgenbuurt in Ugchelen. Wellicht weet iemand meer daarover. Waarom deze straatnamen?
Met vriendelijke groet,
WJ Hagens

Frans de Heus
Frans de Heus
1 maand geleden

Ik ben op zoek naar familieleden van de familie Bennink die aan de Deventerstraat 59 woonden en een slagerij/kaashandel hadden in de Inham bij de Hoofdstraat 157. Wie weet heeft er zelfs iemand foto’s van deze slagerij. Ik ben erg benieuwd

Arend Schreuder
Arend Schreuder
1 maand geleden

In het Magazine van februari staat een artikel over het pand van Fong Sheng aan de Loolaan 23.
Ik mis hier Hotel van Steeden of Steden,dat hier ook jarenlang gevestigd was.ik praat over de jaren ’60. Daarnaast zat in dezelfde periode Huize Haytink.

Folkert Bruining
Folkert Bruining
2 maanden geleden

Geachte mevrouw/heer,

Is er een afbeelding van het oude ‘buitengoed’ Huize Mariëndaal in Apeldoorn/De Zevenhuizen (afgebroken in 1904). Ik heb ‘overal’ gezocht maar kan niets vinden.
Vast hartelijk dank!

M.v.g.,

Folkert Bruining

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
2 maanden geleden

Beste mensen van de VOA, waar is op de website momenteel de boekencatalogus te vinden?
De link: https://www.verenigingoudapeldoorn.nl/publicaties/boeken-bibliotheek/catalogus-boeken.html werkt niet meer.
Met vriendelijke groet, JR(Hans) Stoter

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  JR(Hans) Stoter
1 maand geleden
Johanna Droger - Koppelman
Johanna Droger - Koppelman
2 maanden geleden

Is het boek Apeldoorn in pen en penseel nog verkrijgbaar?

Johan Roukema
Johan Roukema
2 maanden geleden

Op de komende Boekenbeurs (in het Denksportgebouw) zal ik nog enkele Adoornse boeken meenemen. Heeft iemand nog foto’s van Jachtlaan 275 ?

N.Heiner
N.Heiner
2 maanden geleden

De website wordt ontsiert doordat de helft van het leesbare gedeelte ingenomen wordt door de hoofdstukken en bij mij zijn ze niet weg te krijgen. Wat doe i fout?. Enige tijd geleden heb ik ook dezelfde vraag gesteld maar er niets gewijzigd. wat doe ik fout.

Grietje Stegenga
Beheerder
Antwoord aan  N.Heiner
2 maanden geleden

Er wordt momenteel aan een nieuwe website gewerkte. Aan de huidige website kunnen wij geen aanpassingen doen. Met een beetje geduld komt er binnenkort een mooie nieuwe site voor terug.

wim driehuis
wim driehuis
2 maanden geleden

Ik zou graag meer weten over de Canadian Club in 1945: welke musici, welke bands, aankondigingen, programma’s etc. Waar kan ik dit soort informatie vinden?

Mai Adriaensen
Mai Adriaensen
2 maanden geleden

Ik ben op zoek naar een gids die een rondleiding kan geven voor een Jugendstil wandeling door Apeldoorn

Grietje Stegenga
Beheerder
Antwoord aan  Mai Adriaensen
2 maanden geleden

Daarvoor kan je terecht bij het Apeldoorns Gidsen Collectief. https://apeldoornsgidsencollectief.nl/

Bram Hakstege
Bram Hakstege
2 maanden geleden

In de jaren ’70 van de vorige eeuw heb ik een aantal jaren vakantiewerk gedaan bij de PTT op de afdeling expeditie die toen op de Arbeidstraat gevestigd was. Dat was in een houten gebouw, wat men daar ook wel “de Barak” noemde. Het gebouw bestaat er natuurlijk al lang niet meer, maar ik kan op de plattegrond ook niet meer herkennen waar het bestaan zou hebben. Heeft iemand nog foto’s of andere info over het ptt-expeditiekantoor in Apeldoorn?

marcel overbeek
marcel overbeek
2 maanden geleden

Dag,

ik ben op zoek naar de publicatie ”doe de was de deur uit”, over de historie van de wasserijen in Apeldoorn.

d de graaf
d de graaf
Antwoord aan  marcel overbeek
24 dagen geleden

Dit boek is uitverkocht en moeilijk verkrijgbaar. Een goed alternatief is http://www.apeldoorn-orden.nl onder wasscherijen en bleekerijen.

Thijs Nieuwenhuis
Thijs Nieuwenhuis
2 maanden geleden

Een voorvader heeft na vele omzwervingen de laatste 20 jaar (1916-1936) in Apeldoorn gewoond.

O.a. aan de Christiaan Geurtsweg A11a en Oude Beekbergerweg 138 en/of 146. Is nog na te gaan waar deze huizen stonden/staan en zijn er zelfs mogelijk nog foto’s van?

Arie Bakker
Arie Bakker
3 maanden geleden

Kan ik nog 2 boeken “Groen Apeldoorn” bestellen?

Grietje Stegenga
Beheerder
Antwoord aan  Arie Bakker
2 maanden geleden

Het boek is niet op deze manier te bestellen. U kunt terecht bij Boekhandel Westra in Apeldoorn en natuurlijk is het boek te koop op onze boekenmarkt op 10 februari. Ook kunt u op maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 in het archief een exemplaar kopen (Roggestraat 44).

Geert Jonker
Geert Jonker
3 maanden geleden

Om gewonde en/of zieke Arnhemse evacuees te kunnen opvangen, werden kort na de Slag om Arnhem enkele Apeldoornse panden ingericht als tijdelijk noodziekenhuis. Waaronder Hoofdstraat 82. Weet iemand misschien welk pand dat was en wat er destijds in was gevestigd?

Martin
Martin
3 maanden geleden

Via Marktplaats heb ik een fraai schilderijtje door de Apeldoornse kunstschilder Gerard Post-Greve aangeboden. Wellicht wil de ver. Oud Apeldoorn of een ander een bod doen? B.v.d.

Twieb Kats
Twieb Kats
3 maanden geleden

Apeldoorn, voor een bewoner uit New York (dien Nederlandse roots blijkt te hebben na het lezen van het boek Vedder familie) ben ik op zoek naar Marion Yolanda Bos. Zij woonde ca 45 jaar geleden op de Vijfspronglaan 4 in Apeldoorn en zat in Apeldoorn op school. Ze heeft een broer (Robert) en waarschijnlijk een jongere zus (maar dat weet hij niet meer zeker). De vader van Marion had een grote fabriek dat ‘needle points designs’ produceerde (weet niet hoe dit het beste in het Nederlands te vertalen is).
Marion heeft een vakantiewerk programma gedaan in Oberammergau.
Kent iemand haar? Hopelijk kan ik ze met elkaar in contact brengen

Loes Reuver
Loes Reuver
3 maanden geleden

In de negentiende eeuw hadden de straten en wijken een letter b.v de A stond voor het centrum en de W voor Wormen de nummers voor een huis. Weet iemand of daar een boek van is met uitleg?

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  Loes Reuver
3 maanden geleden

Welke uitleg verwacht u bij de toenmalige gemeentelijke indeling, waarin Wormen (Apeldoorn) wijkletter D had?

Tom
Tom
4 maanden geleden

L. Rooke, één van onze voorouders heeft vanaf 1880 tot tenminste 1892 een winkel gehad aan de stationsweg in Apeldoorn. Hij repareerde en verkocht klokken en horloges. Kan iemand mij aan meer informatie of een foto helpen? Zie de advertentie in de Apeldoornsche courant 09-04-1892

Apeldoornsche-courant-09-04-1892
Peter Rijs
Peter Rijs
4 maanden geleden

Dag allemaal,

Ik ben op zoek naar opnames (audio? / film? / foto’s? ) van mijn vader t.w. de zanger Andre Reys, welke op 26 mei 1960 heeft opgetreden tijdens de AVRO Landdag te Berg en Bos. Hij werd toen begeleid door het AVRO orkest “De Zaaiers o.l.v. Jos Cleber” en zong het lied “Wijd is de wereld”.

Andere foto’s van deze landdag zijn ook van harte welkom!

Loes Reuver
Loes Reuver
4 maanden geleden

Ik ga wel heel erg terug in de tijd en wel rond 1844, ik zou zo graag willen weten of er in die tijd een epedimie is geweest in Apeldoorn? Te denken aan cholera, T.B of anders sinds

Rolf Boomsma
Rolf Boomsma
4 maanden geleden

Hallo, zijn er ook foto’s van de Oud Veldzichtlaan misschien?

Rolf Boomsma
Rolf Boomsma
4 maanden geleden

Hallo,

Ik heb eens een dvd gekocht van jullie op een beurs.Hij heet Apeldoorn Toen en Nu.. van Harrie Willems. Hij werkt niet meer,dus wil ik graag een nieuw exemplaar..? Is dat nog mogelijk?

mvg Rolf Boomsma

Marcel Overbeek
Marcel Overbeek
4 maanden geleden

Goedemorgen,

Ik zou graag 1 exemplaar willen bestellen van het boekje over de Apeldoornse wasserijen: ”Doe de was de deur uit , van Frits Bouwmeester. Uitgave Ver. Oud Apeldoorn, 2022.

d de graaf
d de graaf
Antwoord aan  Marcel Overbeek
24 dagen geleden

Dat boek is uitverkocht en moeilijk verkrijgbaar. Een goed alternatief is http://www.apeldoorn-orden.nl onder wasserijen

Dick Schut
Dick Schut
4 maanden geleden

Waar zijn alle andere foto’s gebleven van de Tuinstraat, ze zijn ooit door Arie Bijsterbos waarmee ik samen foto’s hebben geplaatst?
B.v.b. Hoek Tuinstraat Mariastraat en de hoek Asselsestraat Tuinstraat met op de rechterhoek bakker Snijders (later Middelink) en de linkerhoek Zwarts kachels en later kinderwagens.

Hanslicht445@gmail.com
Hanslicht445@gmail.com
Antwoord aan  Dick Schut
1 maand geleden

Mijn Oma heeft haar bijna hele in de Mariastraat gewoond in het huis 71/2 Naast de sigaren en sigaretten zaak op de hoek Tuinstraat, Mariastraat ook wij hebben geen fotos van het huis van opa en oma. Mocht u fotos krijgen wilt u ze naar ons sturen.
Bij voorbaat dank Hans Licht

Rudy Stevens
Rudy Stevens
5 maanden geleden

Is het boek “De oude Brinklaan” nog te koop c.q. komt er een 2e druk?
Ik ben opgegroeid op de hoek Brinklaan/Nieuwstraat, waar nu het Kadaster gebouw staat

Grietje Stegenga
Beheerder
Antwoord aan  Rudy Stevens
4 maanden geleden

Waarschijnlijk niet, Rudy.

Jos Jansen of Lorkeers
Jos Jansen of Lorkeers
Antwoord aan  Rudy Stevens
4 maanden geleden

Bij primera Westra is het boek nog te koop. Er komt geen tweede druk

https://libris.nl/boekhandel-westra

Erna Kroon
Erna Kroon
5 maanden geleden

Ben op zoek naar informatie over koffiehuis of cafe de Vink in Ugchelen waarvan Gergina van de Linden koffiehuishoudster was rond 1930.

Erna Kroon
Erna Kroon
Antwoord aan  Erna Kroon
4 maanden geleden

Het gaat om koffiehuis ‘De Goudvink’ en de koffiehuishoudster was Gergina de Boer-van der Linde en omstreeks 1930 in Ugchelen.

Jos Jansen of Lorkeers
Jos Jansen of Lorkeers
Antwoord aan  Erna Kroon
4 maanden geleden

op “delfpher” – een site waarop heel veel kranten staan komt 17 x “de goudvink” in ugchelen voor.

https://www.delpher.nl/nl/kranten/results?query=%22de+goudvink%22+prox+ugchelen&coll=ddd&maxperpage=10&sortfield=date

Rik Beeftink
Rik Beeftink
5 maanden geleden

Bijgaande carte de visite (Apeldoornse fotograaf) komt uit de collectie van wijlen mijn oudoom Cornelis Olthuijs. Ik probeer te achterhalen wie de afgebeelde dame is en ik hoop dat u me daarbij kunt helpen.
Vriendelijke groeten,
Rik Beeftink

Oom_Cornelis_54
Marianne Fakkert
Marianne Fakkert
5 maanden geleden

Goede middag,
Ik ben op zoek naar het boek Oud Apeldoorn De Brinklaan,Mijn ouders hadden daar vroeger De eerste Apeldoornse Sportschool.
Hoor graag van waar ik dat nog zou kunnen kopen.

Met vriendelijke Groet

Marianne Fakkert

Robat
Robat
Antwoord aan  Marianne Fakkert
5 maanden geleden

Goedemiddag, ik sluit me hier bij aan. Ik wil het ook graag kopen.

Grietje
Grietje
Antwoord aan  Marianne Fakkert
5 maanden geleden

Het boek is helaas uitverkocht!

Jos Jansen of Lorkeers
Jos Jansen of Lorkeers
Antwoord aan  Marianne Fakkert
4 maanden geleden

Het boek is nog te bestellen op de site van boekhandel Westra.

https://libris.nl/boekhandel-westra

Martin Wassen
Martin Wassen
5 maanden geleden

Zojuist heb ik via Marktplaats een fraai schilderijtje door de Apeldoornse kunstschilder Gerard Post-Greve aangeboden. Wellicht wil de ver. Oud Apeldoorn een bod doen? B.v.d.

d de graaf
d de graaf
Antwoord aan  Martin Wassen
3 maanden geleden

Wat steld het voor?

Lenie Algra
Lenie Algra
5 maanden geleden

Ik ben voor mijn zwager, die een boek over vlasproductie schrijft, op zoek een mogelijke relatie tussen het afrijpen van vlasstammen (kruisingen) en de gebruikte afdekkingen bij het kweekbedrijf Ropta (HZPC) in Metslawier (foto) met de Zwitsal/V.P.F fabrieken. Of zouden die gewoon ergens tweedehands te koop zijn geweest vraagt hij zich af.
Mogelijk werd deze afdekking oorspronkelijk gebruikt voor blauwmaanzaad waaruit bolkaf door extractie codeïne en morfine werd gewonnen bij V.P.F.
Daarnaast raagt hij zich af of er voor hun expositie over vlas in 2024 nog zo’n afdekking als op de foto, beschikbaar is.

Wie zou ik in contact met mijn zwager kunnen brengen of weet of hierover iets in archieven te vinden is?

V.P.F. Apeldoorn.jpg
m.van de ven
m.van de ven
6 maanden geleden

bij deze wil ik mijn abonnement opzeggen wegens verhuizing.mijn vrouw woont in een verzorgingshuis en kan niet meer lezen.

Grietje Stegenga
Beheerder
Antwoord aan  m.van de ven
6 maanden geleden

Contact opnemen met de ledenadministratie kan via het e-mailadres: 303952@gmail.com

Peek
Peek
6 maanden geleden

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen maar ik kan niet vinden hoe ik het moet doen.

Grietje Stegenga
Beheerder
Antwoord aan  Peek
6 maanden geleden

Contact opnemen met de ledenadministratie kan via het e-mailadres: 303952@gmail.com

Wim
Wim
6 maanden geleden

Beste allemaal. Wie kan mij helpen aan een exemplaar van het boek “Gedenkboek tgv het 25jr jubileum van de Papiervakschool “Marten Orges” te Loenen 1958 – 1983″ Op voorhand dank.

Wim
Wim
6 maanden geleden

Beste allemaal. Ben op zoek naar “K.H. VixseboxseOfficiële opening van het gebouw van de Papiertechnische School (P.T.S.) te Loenen-Veluwe op 12 december 1961Iemand die mij daar aan kan helpen?

Jan Cees Rutgers
Jan Cees Rutgers
6 maanden geleden

Ik probeer de geschiedenis te achterhalen van de rijwielfabriek LBV (Lorenz, Bos en Valkema). Ze zouden in 1922 begonnen zijn aan Kanaal West. In een advertentie van 1949 is het adres Adelaarslaan 9 vermeld. Waarschijnlijk zijn ze daar vanaf 1934 werkzaam geweest. De laatste advertentie die ik terug kan vinden in Delpher is van 1950. Hoe lang heeft LBV bestaan? Kan iemand mij meer informatie verschaffen?

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  Jan Cees Rutgers
6 maanden geleden

Rijwielfabriek ‘LBV’ is in 1922 opgericht en was aanvankelijk gevestigd op Kanaal Zuid 84 naast de woning van Lorenz op Kanaal Zuid 82. Na overlijden van Lorenz in 1932 wordt de vennootschap ontbonden en de bedrijfsruimte met woning verkocht. De de fabriek wordt door Bos voortgezet onder dezelfde naam en is naar Adelaarslaan 9 verhuisd. Bos is in 1967 op 75-jarige leeftijd overleden. Volgens Delpher is tussen 1959 en 1965 op Adelaarslaan 9 ‘Electroveeno’ gevestigd.

Jos Jansen of Lorkeers
Jos Jansen of Lorkeers
Antwoord aan  Jan Cees Rutgers
4 maanden geleden
Jan van Huffelen
Jan van Huffelen
6 maanden geleden

Ik ben opzoek naar oude foto’s van het huis van mijn opa en oma Gerritsen.
Het huis stond aan de Vellertweg 36 op de Beemte.
Inmiddels is het oude huisje in 2004 vervangen door een villa.

Mijn vraag is dan ook ben ik bij jullie aan het juiste adres of moet/kan ik ergens anders deze gegevens krijgen.

JR(Hans) Stoter
JR(Hans) Stoter
Antwoord aan  Jan van Huffelen
6 maanden geleden

Er zit een foto van Vellertweg 36 in het archief van CODA: https://archieven.coda-apeldoorn.nl/detail.php?nav_id=0-1&index=1&imgid=565577&id=12626

Jan van Huffelen
Jan van Huffelen
Antwoord aan  JR(Hans) Stoter
5 maanden geleden

Hans, heel erg bedankt voor deze informatie.
Ben erg blij met de foto

Heiner
Heiner
6 maanden geleden

De website wordt ontsiert doordat de helft van het leesbare gedeelte ingenomen wordt door de hoofdstukken en bij mij zijn ze niet weg te krijgen. Wat doe i fout?

Johannes Bruinsma
Johannes Bruinsma
6 maanden geleden

Ik ben op zoek naar deeltje 9 van de serie ‘Ik zie het nog zo voor me’. Is er via uw vereniging nog een exemplaar te verkrijgen?
Hoeveel deeltjes zijn er verschenen?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Hartelijke groet,
Johannes.

Vereniging Oud Apeldoorn
Vereniging Oud Apeldoorn
Antwoord aan  Johannes Bruinsma
6 maanden geleden

Geachte Heer Bruinsma U bent van harte welkom in het archief in het ACEC gebouw roggestraat 44 op maandag en woensdag middag vanaf 13.30-16.00,wij hebben het boekje op voorraad.
Met Vriendelijke Groet
Archief Groep