Goedendag, Ik ben in het bezit van een herinnerings-album gewijd aan de bevrijding van Apeldoorn. Uitgever W. de Wekker. Waar kan ik deze doneren aan de vereniging oud apeldoorn
Jaap Brummel
6 dagen geleden
Goedemiddag,
Wij zijn bewoners van het nieuwe appartementengebouw de Silo, aan Havenpark in Apeldoorn (tegen parkeergarage Koningshaven), het staat op terrein van oude garage Bakkenes.
De naam verwijst naar hoe het vroeger was, blijkbaar heeft hier een Silo gestaan.
Nu hebben wij opgebracht in VVE vergadering, dat we graag iets van geschiedenis willen afbeelden denk aan foto ’s impressie hoe het was, in ons nieuwe gebouw.
Kunt u ons wegwijs hierin maken?
Heeft hier een (graan)silo gestaan achter Coöperatiegebouw?
Heel graag horen we van u.
m.v.g.
Jaap en Rosalie Brummel
Wilma Stoelinga
12 dagen geleden
L.S.,
Heeft u misschien foto’s van het interieur (meubilair) van het pand van Rehmenslaan 7, uit 1945?
Ik probeer namelijk het raadsel van de boekenkast van mijn grootouders te ontrafelen. Er zijn twee varianten van het verhaal over de boekenkast:
variant 1. Mijn grootmoeder zou bij verhoor door de SD eind ‘44 haar boekenkast hebben gezien aan de van Rehmenslaan.
variant 2. Mijn grootvader heeft na de bevrijding de boekenkast gezien aan de van Rehmenslaan.
Aangezien niemand dat meer kan het mooi zijn dat aan de hand van eventuele foto’s alsnog te kunnen doen. Vandaar mijn vraag. Ik ben benieuwd.
Dank voor de moeite alvast.
Wilma Stoelinga
06 122 78 527
Evert de Jonge
26 dagen geleden
Geacht bestuur
Ik heb het volgende werk af: Familienamen in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo, Hoog-Soeren, Klarenbeek, Lieren en Oosterhuizen, Loenen, Uddel, Ugchelen en Wenum-Wiessel Ontstaan, geschiedenis, invoering en gebruik van achternamen in de gemeente Apeldoorn 1330-2000
(158 blz)
In eerste instantie wilde ik proberen het in gedrukte vorm uit te geven, maar het zou ook digitaal beschikbaar gesteld kunnen worden. De vereniging Veluwse Geslachten wil het wel plaatsen, maar de inzage is dan alleen voor leden mogelijk.
Is het wat om het op de website van onze vereniging te plaatsen?
Ik hoor graag,
vr groet Evert de Jonge
Wim van der Sluijs
1 maand geleden
Hoe kom ik aan een kopie van het artikel “Tijdreis: 2e Christelijke SchoolAlex Donswijk2021283juni27”?
Met vriendelijk groet, Wim van der Sluijs.
John Huiskamp
1 maand geleden
Ik zoek de naam van degenen die op het adres Ganzenweg 18 a heen gewoond omstreeks 1954. Ik woonde toen met mijn moeder op 18 b. Toen nog een duplexwoning. Op 18 a woonde een meisje genaamd Sonja. Ze was 5 jaar ouder dan ik en ik beschouwde haar als mijn grote zus. Ik zou graag contact met haar maken, maar ik weet alleen haarvoornaam nog.
adri habich
1 maand geleden
Onderwerp: regiment uitrusting troepen
Vraag en/of opmerking: Mijn vader C.W.F. Habich Dienstnummer 1924.06.06.004 kwam als Oorlogs Vrijwilliger voor Nederlands Indië op 10/07/1946 op de Opleidingschool Algemene Uitrusting. Op 30/07/1946 werd hij overgeplaatst naar 4e Compagnie D.K.G in Apeldoorn. Deze Compagnie was gehuisvest in een dependance achter de school aan de Jachtlaan. Is er bij jullie meer bekend over deze dependance en de opleiding? Ik had het graag aan mijn vader gevraagd maar hij is in 1997 overleden.
Met vriendelijke groet Adri Habich
Hugo Landheer
1 maand geleden
tijdens onderzoek voor een boek kwam ik een vermelding tegen van het artikel van Wim Kroon ‘Het armenfonds van koning Lodewijk’ in jullie tijdschrift. ik zou het artikel graag inzien, maar ben niet helemaal zeker in welk deel het staat en of het een of twee artikelen betreft. graag nadere informatie! bij voorbaat dank, Hugo Landheer
Harry
1 maand geleden
Kunt u mij ook vertellen of er rond Uddel in de tweede wereldoorlog een kamp heeft gezeten van het Arbeidersfront waar jongelui werden opgeleid om in de Junkersfabrieken te gaan werken? In een paar krantenartikeltjes las ik dat het in de buurt van Putten was, maar als ik op internet kijk dan lijkt het of het tussen de Flevoweg, Garderenseweg en Uddelermeerweg lag.
Ellly van den Berg
1 maand geleden
Goedemiddag, is er nog wat bekend van de HJV (de Hervormde Jeugdvereniging). Mijn beide ouders hebben daar bijgezeten, toen zij gingen trouwen moesten zij eraf, zij hoorden toen niet meer bij de jeugd. Mijn moeder (Gerry van der Leeden (meisjesnaam) heeft gecollecteerd bij koningin Wilhelmina. Niemand wilde en toen moest mijn moeder het doen. Zij liep het pad in naar koningin Wilhelmina en toen struikelde mijn moeder en viel languit voor de koningin. Koningin Wilhelmina vroeg toen aan mijn moeder: Heeft u zich niet bezeerd? Mijn vader was Marten van den Berg. En zijn er nog foto’s van de verschillende bakkerijen op de Arnhemseweg? Graag hoor en ontvang ik of er nog informatie is hierover. Ik ben lid van de Vereniging Oud Apeldoorn.
Met vriendelijke groet,
Elly van den Berg
Wesley
1 maand geleden
Zijn er nog oude foto’s vanuit de Chopinlaan? Ik zie enkel een foto van de Mendelsshonlaan, uit welk jaar is deze?
Ben van Werven
1 maand geleden
Het Voa archief. (ACEC gebouw) 26 oktober lukt me niet langs te komen. Klopt het dat het archief elke laatste zaterdag van de maand geopend is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bij voorbaat dank voor uw antwoord. Vr. Groet, Ben van Werven
Beste Ben, het archief is elke maandagmiddag open. U bent welkom. Elke eerste zaterdag van de maand kunt u de Schatkamer in de Mariakerk bezoeken.
Gerda Stokreef- Braakman
1 maand geleden
H.W. Heuvel heeft een feuilleton gepubliceerd getiteld “Schetsen uit Overijssel en Gelderland – De Fransche tijd in den Achterhoek” in de Nieuwe Apeldoornsche Courant gevonden op de site delpher. Helaas mis in de Nieuwe Apeldoornsche Courant periode 23-07-1911 t/m 01-10-1911. Zijn jullie in het bezit van deze ontbrekende periode?
Hartelijke groet, Gerda
M.H. van Dijk-de Visser
2 maanden geleden
De Protestantse Gemeente te Ugchelen (Bronkerk) heeft wegens het 100-jarig bestaan van haar kerk(gebouw) een boek het licht doen zien over niet alleen de (ver)bouw van het gebouw, maar ook de geschiedenis en activiteiten van haar gemeente.
Wij hebben voor uw vereniging een exemplaar gereed liggen als u daar een recensie over zou willen schrijven en opnemen in uw verenigingsblad.
Graag hoor ik van u of u daar interesse voor heeft en hoe u dan in het bezit van dat boek komt.
Het boek is voor geïnteresseerden te koop bij Primera Westra in Ugchelen en Apeldoorn (€ 19,50).
Mijn naam is Marijke van Dijk, één van de redacteuren en contactpersoon hierover.
Goedemiddag Marijke van Dijk
Wij zouden graag het boek in ontvangst willen nemen als dit zou kunnen
Graag zou ik van u willen weten hoe dit te realiseren.
Graag zouden wij uw Mailadres willen om te kunnen reageren.
Vriendelijke Groet
H Holterman
Team Archief VOA
Wiepkje van Iwaarden van Nassauw
2 maanden geleden
Goedemiddag,
Zaterdag 21 september waren wij aanwezig bij de opening van het nieuwe jaar 2024/2025.
Een gezellig samenkomen. Helaas wil ik toch een kanttekening zetten.
Een geweldig optreden van het rock/popkoor, maar waarom werd er zo doorheen gesproken? Ook door de organisatie werd er keihard geluid gemaakt.
Ik vond het een gènante vertoning. Wij zijn daardoor eerder weggegaan.
Hartelijke groeten,
W .van Iwaarden
Pieter Vrijhof
2 maanden geleden
Als oud medewerker van Diosynth Apeldoorn heb ik recent de toneelvoorstelling van “Zalf en Papaver” bijgewoond.
Er werd een gedenkboek gepresenteerd.
Is dit nog verkrijgbaar en kan ik het bestellen ?
Goededag
Mijn naam is Annuska Nicolasen en ik werk als verpleegkundige in verpleeghuis Heemhof in de maten.
Op afdeling Aster wonen 30 mensen met een vorm van Dementie.
Nu willen we de gangen wat opfleuren. We zijn al beginnen met planten voor de ramen maar er is ook een stenen muur.
Nu leek het me een leuk idee om oude afbeeldingen van plekken uit Apeldoorn op te hangen.We hebben een gang Noord, zuid en west. Dus misschien ook leuk afbeeldingen uit Apeldoorn west enz.
Zouden jullie hiermee mee willen denken, van afbeeldingen voorzien, wellicht sponsoren?
Ik zie graag jullie reactie tegemoed.
groet Annuska
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat TNO naar Apeldoorn kwam en een aantal medewerkers een eigen bouwproject begonnen dat heeft geleid tot de bouw van 20 woningen in Beekbergen. Zijn jullie geïnteresseerd in dit verhaal?
Op de eerste verdieping van de centrale CODA bibliotheek staat een kunstwerk van Staverman, met een laser gesneden patroon van kanaal, sprengen, beken, straten en paden, gebaseerd op een kaart uit 1930. Ter hoogte van (ik gok) Malkenschoten staat “Museum Loman“. Ik kan over dat museum niets vinden. Weet iemand er iets over?
Martin
3 maanden geleden
Heeft iemand misschien een foto van de voormalige Hazenlaan, die sinds midden jaren 60 is omgedoopt tot Buys Ballotstraat?
Specifiek zoeken we foto’s van Hazenlaan 46 (op de hoek met de toenmalige Otterlaan, nu Marconistraat) in de tijd na 1941 en van vóór 1941 (toen het huis er nog niet stond, want gebouwd in 1941).
Ben benieuwd! Mvg.
Sorry voor de late reactie maar door vakantie,s en technische problemen niet eerder in staat u eerder te antwoorden maar als u in de gelegenheid bent om naar ons archief ( Maandag en Woensdag Middag 13.00-16.00 uur te komen hebben wij 2 Foto,s van de Hazenlaan dus als u een USB Stick meeneemt kunt u deze mee krijgen.
Vriendelijke Groet
Archief VOA
Ria Pothoven
3 maanden geleden
hoe kan ik deze uit jullie cataloges bekijken?
81 Wegengids van ApeldoornGemeente Apeldoorn Vierde druk. Zakformaat.
Met alphabetische wegengids en vermelding van de afstanden tot vaste kruispunten.Apeldoorn, wegen, gids1949
Henk van Uffelen
3 maanden geleden
Ik heb een plattegrond van de Maten (alle straten). Heeft iemand nog een plattegrond van de maten waarin muizenweg en egelweg nog in voorkomen?De jaren 50?
Ik woon sinds 1983 op de Jagersweg 32 en zou graag meer informatie lezen over de bouw, wijk e.d.
Is er informatie bekend en waar kan ik deze vinden?
Astrid Joustra-van Schagen
4 maanden geleden
In het kader van m’n stamboomonderzoek vraag ik graag het volgende:
Mijn overgrootouders Adrianus en Agatha van Schagen-van Rijn komen op 18 februari 1930 vanuit Zoeterwoude te wonen op het Woldhuis in Apeldoorn.
Adrianus is 74 jaar, Agatha 68.
Met hen mee verhuizen vier volwassen kinderen:
Johanna Adriana (Anna,42), Johannes (Jan, 40), Cornelis Adrianus (Kees, 35) en Adriana Maria (32).
Adriana Maria, de jongste dochter, in de familie bekend als tante Jaan, trouwt acht maanden later met de jongere Johannes Bartholomeus Nicolaas van Rooden en gaat in Arnhem wonen.
Uit de huwelijksakte van Adriana en Johannes van Rooden-van Schagen blijkt dat haar broers Johannes en Cornelis, die getuigen zijn, op dat moment geen beroep hebben!
In een krantenartikel over de stand van de bevolking vond ik dat overgrootvader en gezin op 11 november 1933 vertrokken zijn uit het Woldhuis naar Schalkwijk.
Ze hebben er dan ruim 3,5 jaar gewoond.
Ik vraag mij af:
> hoe komen mijn overgrootouders vanuit Zoeterwoude terecht in het Woldhuis?
> Wat zou hun ‘bestaansrecht’ daar zijn geweest? Alleen het pensioen? Of werkten de zoons en oudste dochter op het Woldhuis? Wat voor werk was dat?
> Woonde mevrouw Tutein Nolthenius daar toen ook nog?
> het Woldhuis is een pension geweest, weet iemand daar meer over te vertellen?
Ik ben erg benieuwd naar uw reacties!
bij voorbaat dank!
in dit artikel stat Ivo over vervoer uit Zoeterwoude. waarschijnlijk is men naar station Leiden of Woerden gegaan en vandaar verder met stoomtreinen naar Apeldoorn. over het Woldhuis: dat zijn inderdaad de vragen waar je als stamboomonderzoeker antwoorden op wilt hebben maar ik heb ze niet. ik neem aan dat u op de website van CODA gezochtjeedt op relevante namen en adressen? https://www.rijnlandgeschiedenis.nl/documenten/stichting-oud-zoeterwoude/het-openbaar-vervoer-in-en-om-oud-zoeterwoude.pdf
Jasmijn
4 maanden geleden
Goedendag,
In verband met een onderzoek naar de oude verffabriek Kranenburg/Avisol aan de Condorweg in Apeldoorn ben ik benieuwd over welke informatie jullie beschikken. Misschien nog oude foto’s, verhalen, publicaties? Alle tips zijn welkom. Hartelijke groet, Jasmijn
probeer het kamer van Koophandel-adossier van die fabriek in te zien. dat is een goudmijn waar doorgaans is daar veel uit te halen is. waar het archief archief van de KVK-vestiging Apeldoorn zich bevindt, weet ik niet,misschien bij CODA? succes!
Bob Polak
4 maanden geleden
LS,
Ik zie in het zgh Adresboek van de schrijver-dichter Max de Jong (1917-1951) de naam en het adres:
Hein Schimmel
Morellenlaan…
Apeldoorn.
De Jong kende het huisnummer dus niet. Kan u het voor mij vinden?
Zoals u al eerder heeft kunnen lezen in het VOA-magazine is de werkgroep publicaties druk aan het werk met het boek over de metaalindustrie in de bedrijvenserie. Over een paar bedrijven zou de redactie nog graag wat meer weten. Mocht u meer weten of heeft u gewerkt bij de Radefa aan de Hoenderparkweg of Brouwersmolenweg wat later Europaweg is gaan heten, bij de Nestradi aan de Vlijtseweg of bij Smit en Co aan de Alexandrinalaan dan laat het de redactie weten. Dan nemen we graag contact op! Foto’s ook zeer welkom!
Maarten BECK
4 maanden geleden
Betreft Pand Trompstraat 5 Apeldoorn.Onder de directe buren gaan al lange tijd verschillende uitleggingen rond wat dit pand ooit is geweest van vóœr 1946 Erna weten wij: naaiatelier;youthforchristsoos;Slijkhuis groenteboer opslag; Witgoed Protzman opslag: daarna werd het woonhuis,nu alweer de derde bewoners. Dus: welke functies had het vanaf de bouw (1907?) tot ongeveer 1946? Vriendelijke groeten van Maarten Beck en Berna Harleman Trompstraat 9 7311HV Apeldoorn
Tip: zoek ook eens in het digitale archief van CODA.
Arend Disberg
5 maanden geleden
Goedemiddag,
ik ben op zoek naar verhalen van bestaande en verdwenen bakkerijen in de GEMEENTE Apeldoorn.
Startdatum is vanaf 1940.
Eind datum is 2024.
Wie kan mij hiermee helpen?
Ik kom graag bij u aan.
Hallo Arend,
weet je al dat er aan de Korteweg in Apeldoorn een bakkerij Geurkink was en verder op Rietberg. Dat waren volgens mij banketbakkers. En aan de Julianalaan broodbakker Van den Dool.
zelf heb ik aan de Tulpenlaan gewoond en de familie Geurkink waren kennissen van mijn ouders.
ik hoop dat je hier wat aan hebt.
mvg.
Bb.
Halo Arend en Beppy,
Volgens mijn informatie moet er ook een bakkerij Eikendal zijn geweest. Mijn oom heeft daar in de jaren 50 gewerkt.
Weet iemand van jullie daar meer informatie over?
Hallo Arend Disberg,
Mijn opa en vader waren bakkers op de Arnhemseweg, verderop op de Arnhemseweg moeten vroeger ook nog een aantal bakkers hebben gezeten. Mijn opa is met de bakkerij begonnen waar nu een schoonheidssalon zit met op de gevel 1926? Mijn opa was Hendrik Jan van den Berg en mijn vader Marten van den Berg. Ik zoek ook naar foto’s van de andere bakkerijen op de Arnhemseweg. Ik heb de 2 ovendeuren met stookgat nog als ”drankkast” in mijn woonkamer. Mijn oma was Jansje Holtman en mijn moeder Gerry van der Leeden (meisjesnaam).
Met vriendelijke groet,
Elly van den Berg
Arend Disberg
5 maanden geleden
Goedemiddag,
Volgend jaar is het 80 jaar dat Apeldoorn bevrijd is.
Ik ben voornemend om dan een vervolg te maken op het boek “de verzwegen deportatie”.
ik ben op zoek naar verhalen van mensen die de razzia van zowel 2 oktober 1944 als die van 2 december 1944 hebben meegemaakt.
Ik kom graag bij u langs.
gr arend disberg
Anton
5 maanden geleden
Was er vroeger een gevangenis in Apeldoorn aan de Stationsdwarsstraat No 10?
alvast bedankt,
vr grt Anton Boels
Beppy Boeve-Denekamp
5 maanden geleden
Ik heb nog foto’s waar mijn opa ( G.J. Denekamp) op staat, samen met nog een aantal mannen.
Volgens mij zat hij in het bestuur van de geiten fokvereniging Apeldoorn.
Ook nog een foto van een jubileum oriëntatierit van de politie van 4 november 1953 (mijn vader (L.J. Denekamp) was bij de politie Apeldoorn
En wat foto’s met voetballers , volgens mij is dat van Agovv Apeldoorn. Mijn vader (L.J. Denekamp) was dacht ik mede oprichter destijds.
Hebben jullie hier interesse in of weten jullie wie ik er een plezier mee kan doen.
Folkert Bruining
5 maanden geleden
Ik ben op zoek naar het zgn. ‘verpondingsregister’ van Zevenhuizen (1635?) dat in bezit moet zijn van de VOA. Het betreft een beschrijving van de percelen. Wie kan mij helpen?
Hartelijk dank! Ik zal naar het archief van CODA gaan!
Groet Folkert
Yvette Gerritsen
5 maanden geleden
Goedemiddag,
Graag willen wij u vragen of het eventueel mogelijk is om een afspraak te maken op vrijdag 26 juli dat er iemand komt om over Oud Apeldoorn te vertellen.
Ik zou eerst graag telefonisch in contact komen met iemand, die mij hierover meer kan vertellen.
U mag mij op onderstaand telefoonnummer bellen, dan schakelen mijn collega’s u door.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 055- 548 48 48 van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 uur en 16.00 uur. Mailen kan natuurlijk ook naar klantenservice@woonmensen.nl Met vriendelijke groet, Yvette Sociaal Buurtbeheerder Zuid Werkdagen maandag t/m donderdag
In mijn voortdurende zoektocht naar wasserijen ben ik momenteel op zoek naar mensen die meer weten over wasserij Kanaalzicht (H. Hilberink/ E Nijenhuis) kanaal 3-5; Wasserij Edelweiss G Hilberink kanaal N 57 en wasserij de Zon van dhr.: G. Klein Obbink , deze zat naast de Edelweiss. Alle info is welkom.D.graaf10@chello.nl. Wilt u meer weten over wasserijen in en om Apeldoorn https://www.apeldoorn-orden.nl/——————-/index.php
Jenny de Graaf
5 maanden geleden
Bij deze wil ik de Vereniging Oud Apeldoorn hartelijk danken voor het mooie boeket bloemen, die ik gekregen heb i.v.m. met mijn koninklijke onderscheidding.
Dank u wel.
Jenny de Graaf-Dijk
Marjanne Vermeulen
6 maanden geleden
L.S.,
Eind van dit jaar verhuis ik van buiten Apeldoorn naar de Lepelaarweg. Hier zijn 4 nieuwe woningen in aanbouw. Ik heb begrepen dat dit op het terrein is van papierwarenfabriek Koldewijn. Op oude foto’s van ‘het Geheugen van Apeldoorn’ is te zien dat er op de Lepelaarweg een opening zit tussen nog bestaande blokken van 3 huizen (met huisnummer 1-5 en 15-19). Op de open plek worden nu 4 woningen gebouwd. De huisnummers van de nieuwe woningen, 7-13, passen hier tussen. Mijn vraag is dan ook: hebben er op deze plaats vroeger ook 4 woningen gestaan? Zijn hier ook afbeeldingen van?
In de beeldbank van CODA staan luchtfoto’s van het betreffende gebied.
De luchtfoto van 1921 – ook de zien in “Oud Apeldoorn vanuit de lucht” – geeft aan dat het niet bebouwde gebied toen bij een boerderij hoorde.
De luchtfoto van 1987 laat zien Koldewijn is uitgebreid over het perceel van de boerderij.
De “oude” woningen aan de Lepelaarweg stonden aanvankelijk aan de 2e Wormenseweg die liep van Parallelweg tot Kanaal Zuid.
Dank voor uw bericht . Leuk dat ik nu weet dat de Lepelaarweg niet altijd zo geheten heeft en ooit behoorde tot de 2e Wormenseweg (misschien nog wel te zien aan het feit dat er (net als aan de 2e Wormenseweg) grind ligt als stoep in plaats van tegels ).
Met vriendelijke groet,
Marjanne Vermeulen
Menno Klapwijk
6 maanden geleden
De min van de Koningin woonde ooit op nr 27 van de Oude Zwolseweg!!
Menno Klapwijk
6 maanden geleden
LS.,
1/ Over enkele weken viert ons huis haar 100e verjaardag! (Oude Zwolseweg 27, Wenum) Een ge-lidtekend huis, want in de buitenmuren van onze woning zitten beschadigingen, (en een granaatscherf) die, naar verluid, veroorzaakt zijn door een luchtgevecht tussen Engelse jagers en Duits afweergeschut. Een jaar of tien geleden is er gezocht naar een vliegtuigwrak hier in de buurt, maar het fijne weten we er niet van. Is er nog iets bekend over deze geschiedenis?
2/ Dan iets heel anders – óók een beetje gek: Ons perceel ligt zo’n 40 cm lager, dan de percelen van de buren. Het verhaal gaat, dat na de oorlog (WO I of II??) er een afgraving heeft plaatsgevonden. Het ene verhaal zegt: de zwarte grond is afgegraven en verkocht. De grond zou gebruikt zijn om schrale gronden op de Veluwe te verrijken. Een ander verhaal luidt: Er is een laag zand afgegraven voor wegenaanleg oid en vervolgens is de teelaarde er weer overheen verspreid. Weet iemand hier nog iets van?? Kwam het vaker voor?Ik zou het leuk vinden om een verhaal geverifieerd te krijgen.
Benieuwd naar uw reactie!! Menno Klapwijk 06-10452233
Annemieke Poiesz
6 maanden geleden
Beste mevrouw, meneer,
Zou u mij in contact kunnen brengen met Miny van der Sande, wil haar vragen of ze de lezing ‘de min van de koningin’ zou willen geven voor een groep van 10 personen 70+ die een week vakantie vieren in hotel de keizerskroon in Apeldoorn. Ik ben de reisbegeleider.
Vriendelijke groet,
Annemieke Poiesz
Reisbegeleider Senior Vakantie Plan
Paul van Dommelen
6 maanden geleden
Beste mevrouw, meneer
In 2025 wordt de 70ste Apeldoornse Vierdaagse gehouden.
Eén van de activiteiten die ter gelegenheid van dit jubileum gaat gebeuren is de uitgaven van een jubileum boek.
Als redacteur van dit boek stuit ik op vragen.
Wat was in de jaren 50 het adres van de Eierhal?
Waar stond de Eurohal?
Het waren startlocaties van de vierdaagse.
met vriendelijke groet,
Paul van Dommelen
De Eierhal stond in de jaren 50 aan het Griftpad.
De Eurohal aan de Molenstraat.
jerry Boulogne
6 maanden geleden
Geachte Vereniging,
Graag hoor ik of bijgaand boekeje in uw collectie heeft en wat de verschijningsdatum van het boekje was.
Met vriendelijke groet,
Jerry Boulogne te Rotterdam
nazaat van famile Landaal te Apeldoorn
Gerrit De Wilde
7 maanden geleden
Oa de min van koningin Wilhelmina. 3e bundeling
waar is deze bundeling te koop ???
Gerrit De Wilde
7 maanden geleden
no.TITELAUTEURKORTE BESCHRIJVINGTREFWOORDENJAAR 2. Oa de min van koningin Wilhelmina. 3e bundelingVeluwe, boerderijen, folklore, Wilhelmina, Evertje van de Zande, Reinders1987
Waar is dit boek verkrijg baar ???
R.Lodewijk
7 maanden geleden
Is er iets bekend over de Apeldoornse pettenfabriek?
Margo Hulleman
7 maanden geleden
Ik heb nog veel.oude foto’s van Muziekvereniging Eendracht. Is hier onteresse voor? Dan kan ik ze naar jullie mailen.
Harjan Houben
7 maanden geleden
Zijn er voor Apeldoornse huizen specifieke patronen bekend met betrekking tot glas in lood? Wij wonen zelf aan de 1ste Johannastraat.
JW Byvank
8 maanden geleden
Goedemorgen Medewerkers,
Ik heb een bijzondere vraag namelijk.
Wij zijn op zoek naar info over een bedrijf dat Firma Hoppener heette en destijds gevestigd
was aan Kanaalzuid 12 te Apeldoorn
Het gebouw werd gebouwd in 1922 en was gespecialiseerd in bouw van bakovens en bakkerijmachines.
Verder heeft et tot de jaren vijftig gezeten hierna kwam er de firma AVRA in.
Wij kunnen tot op heden niets van de bouw of het bedrijf Hoppener vinden.
Hopelijk kunnen jullie ons helpen.
Ik ben voa lid,en wil graag naar het kerstconcert.
moet ik daar dan een kaart voor bestellen?.
Zeker. Op https://www.koninklijkapeldoorn.nl/ of bij een Westra winkel.
Goedendag, Ik ben in het bezit van een herinnerings-album gewijd aan de bevrijding van Apeldoorn. Uitgever W. de Wekker. Waar kan ik deze doneren aan de vereniging oud apeldoorn
Goedemiddag,
Wij zijn bewoners van het nieuwe appartementengebouw de Silo, aan Havenpark in Apeldoorn (tegen parkeergarage Koningshaven), het staat op terrein van oude garage Bakkenes.
De naam verwijst naar hoe het vroeger was, blijkbaar heeft hier een Silo gestaan.
Nu hebben wij opgebracht in VVE vergadering, dat we graag iets van geschiedenis willen afbeelden denk aan foto ’s impressie hoe het was, in ons nieuwe gebouw.
Kunt u ons wegwijs hierin maken?
Heeft hier een (graan)silo gestaan achter Coöperatiegebouw?
Heel graag horen we van u.
m.v.g.
Jaap en Rosalie Brummel
L.S.,
Heeft u misschien foto’s van het interieur (meubilair) van het pand van Rehmenslaan 7, uit 1945?
Ik probeer namelijk het raadsel van de boekenkast van mijn grootouders te ontrafelen. Er zijn twee varianten van het verhaal over de boekenkast:
variant 1. Mijn grootmoeder zou bij verhoor door de SD eind ‘44 haar boekenkast hebben gezien aan de van Rehmenslaan.
variant 2. Mijn grootvader heeft na de bevrijding de boekenkast gezien aan de van Rehmenslaan.
Aangezien niemand dat meer kan het mooi zijn dat aan de hand van eventuele foto’s alsnog te kunnen doen. Vandaar mijn vraag. Ik ben benieuwd.
Dank voor de moeite alvast.
Wilma Stoelinga
06 122 78 527
Geacht bestuur
Ik heb het volgende werk af:
Familienamen in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo, Hoog-Soeren, Klarenbeek, Lieren en Oosterhuizen, Loenen, Uddel, Ugchelen en Wenum-Wiessel
Ontstaan, geschiedenis, invoering en gebruik van achternamen in de gemeente Apeldoorn 1330-2000
(158 blz)
In eerste instantie wilde ik proberen het in gedrukte vorm uit te geven, maar het zou ook digitaal beschikbaar gesteld kunnen worden. De vereniging Veluwse Geslachten wil het wel plaatsen, maar de inzage is dan alleen voor leden mogelijk.
Is het wat om het op de website van onze vereniging te plaatsen?
Ik hoor graag,
vr groet Evert de Jonge
Hoe kom ik aan een kopie van het artikel “Tijdreis: 2e Christelijke SchoolAlex Donswijk2021283juni27”?
Met vriendelijk groet, Wim van der Sluijs.
Ik zoek de naam van degenen die op het adres Ganzenweg 18 a heen gewoond omstreeks 1954. Ik woonde toen met mijn moeder op 18 b. Toen nog een duplexwoning. Op 18 a woonde een meisje genaamd Sonja. Ze was 5 jaar ouder dan ik en ik beschouwde haar als mijn grote zus. Ik zou graag contact met haar maken, maar ik weet alleen haarvoornaam nog.
Onderwerp: regiment uitrusting troepen
Vraag en/of opmerking: Mijn vader C.W.F. Habich Dienstnummer 1924.06.06.004 kwam als Oorlogs Vrijwilliger voor Nederlands Indië op 10/07/1946 op de Opleidingschool Algemene Uitrusting. Op 30/07/1946 werd hij overgeplaatst naar 4e Compagnie D.K.G in Apeldoorn. Deze Compagnie was gehuisvest in een dependance achter de school aan de Jachtlaan. Is er bij jullie meer bekend over deze dependance en de opleiding? Ik had het graag aan mijn vader gevraagd maar hij is in 1997 overleden.
Met vriendelijke groet Adri Habich
tijdens onderzoek voor een boek kwam ik een vermelding tegen van het artikel van Wim Kroon ‘Het armenfonds van koning Lodewijk’ in jullie tijdschrift. ik zou het artikel graag inzien, maar ben niet helemaal zeker in welk deel het staat en of het een of twee artikelen betreft. graag nadere informatie! bij voorbaat dank, Hugo Landheer
Kunt u mij ook vertellen of er rond Uddel in de tweede wereldoorlog een kamp heeft gezeten van het Arbeidersfront waar jongelui werden opgeleid om in de Junkersfabrieken te gaan werken? In een paar krantenartikeltjes las ik dat het in de buurt van Putten was, maar als ik op internet kijk dan lijkt het of het tussen de Flevoweg, Garderenseweg en Uddelermeerweg lag.
Goedemiddag, is er nog wat bekend van de HJV (de Hervormde Jeugdvereniging). Mijn beide ouders hebben daar bijgezeten, toen zij gingen trouwen moesten zij eraf, zij hoorden toen niet meer bij de jeugd. Mijn moeder (Gerry van der Leeden (meisjesnaam) heeft gecollecteerd bij koningin Wilhelmina. Niemand wilde en toen moest mijn moeder het doen. Zij liep het pad in naar koningin Wilhelmina en toen struikelde mijn moeder en viel languit voor de koningin. Koningin Wilhelmina vroeg toen aan mijn moeder: Heeft u zich niet bezeerd? Mijn vader was Marten van den Berg. En zijn er nog foto’s van de verschillende bakkerijen op de Arnhemseweg? Graag hoor en ontvang ik of er nog informatie is hierover. Ik ben lid van de Vereniging Oud Apeldoorn.
Met vriendelijke groet,
Elly van den Berg
Zijn er nog oude foto’s vanuit de Chopinlaan? Ik zie enkel een foto van de Mendelsshonlaan, uit welk jaar is deze?
Het Voa archief. (ACEC gebouw) 26 oktober lukt me niet langs te komen. Klopt het dat het archief elke laatste zaterdag van de maand geopend is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bij voorbaat dank voor uw antwoord. Vr. Groet, Ben van Werven
Beste Ben, het archief is elke maandagmiddag open. U bent welkom. Elke eerste zaterdag van de maand kunt u de Schatkamer in de Mariakerk bezoeken.
H.W. Heuvel heeft een feuilleton gepubliceerd getiteld “Schetsen uit Overijssel en Gelderland – De Fransche tijd in den Achterhoek” in de Nieuwe Apeldoornsche Courant gevonden op de site delpher. Helaas mis in de Nieuwe Apeldoornsche Courant periode 23-07-1911 t/m 01-10-1911. Zijn jullie in het bezit van deze ontbrekende periode?
Hartelijke groet, Gerda
De Protestantse Gemeente te Ugchelen (Bronkerk) heeft wegens het 100-jarig bestaan van haar kerk(gebouw) een boek het licht doen zien over niet alleen de (ver)bouw van het gebouw, maar ook de geschiedenis en activiteiten van haar gemeente.
Wij hebben voor uw vereniging een exemplaar gereed liggen als u daar een recensie over zou willen schrijven en opnemen in uw verenigingsblad.
Graag hoor ik van u of u daar interesse voor heeft en hoe u dan in het bezit van dat boek komt.
Het boek is voor geïnteresseerden te koop bij Primera Westra in Ugchelen en Apeldoorn (€ 19,50).
Mijn naam is Marijke van Dijk, één van de redacteuren en contactpersoon hierover.
Goedemiddag Marijke van Dijk
Wij zouden graag het boek in ontvangst willen nemen als dit zou kunnen
Graag zou ik van u willen weten hoe dit te realiseren.
Graag zouden wij uw Mailadres willen om te kunnen reageren.
Vriendelijke Groet
H Holterman
Team Archief VOA
Goedemiddag,
Zaterdag 21 september waren wij aanwezig bij de opening van het nieuwe jaar 2024/2025.
Een gezellig samenkomen. Helaas wil ik toch een kanttekening zetten.
Een geweldig optreden van het rock/popkoor, maar waarom werd er zo doorheen gesproken? Ook door de organisatie werd er keihard geluid gemaakt.
Ik vond het een gènante vertoning. Wij zijn daardoor eerder weggegaan.
Hartelijke groeten,
W .van Iwaarden
Als oud medewerker van Diosynth Apeldoorn heb ik recent de toneelvoorstelling van “Zalf en Papaver” bijgewoond.
Er werd een gedenkboek gepresenteerd.
Is dit nog verkrijgbaar en kan ik het bestellen ?
Bel me op 06-51559671
Goededag
Mijn naam is Annuska Nicolasen en ik werk als verpleegkundige in verpleeghuis Heemhof in de maten.
Op afdeling Aster wonen 30 mensen met een vorm van Dementie.
Nu willen we de gangen wat opfleuren. We zijn al beginnen met planten voor de ramen maar er is ook een stenen muur.
Nu leek het me een leuk idee om oude afbeeldingen van plekken uit Apeldoorn op te hangen.We hebben een gang Noord, zuid en west. Dus misschien ook leuk afbeeldingen uit Apeldoorn west enz.
Zouden jullie hiermee mee willen denken, van afbeeldingen voorzien, wellicht sponsoren?
Ik zie graag jullie reactie tegemoed.
groet Annuska
Bel me op 06-51559671
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat TNO naar Apeldoorn kwam en een aantal medewerkers een eigen bouwproject begonnen dat heeft geleid tot de bouw van 20 woningen in Beekbergen. Zijn jullie geïnteresseerd in dit verhaal?
Jazeker
Bel me op 06-51559671
Waar is mechanica Apeldoorn heen gegaan zat op stations straat 7. Of bestaat het niet meer
Bel me op 06-25161002
Op de eerste verdieping van de centrale CODA bibliotheek staat een kunstwerk van Staverman, met een laser gesneden patroon van kanaal, sprengen, beken, straten en paden, gebaseerd op een kaart uit 1930. Ter hoogte van (ik gok) Malkenschoten staat “Museum Loman“. Ik kan over dat museum niets vinden. Weet iemand er iets over?
Heeft iemand misschien een foto van de voormalige Hazenlaan, die sinds midden jaren 60 is omgedoopt tot Buys Ballotstraat?
Specifiek zoeken we foto’s van Hazenlaan 46 (op de hoek met de toenmalige Otterlaan, nu Marconistraat) in de tijd na 1941 en van vóór 1941 (toen het huis er nog niet stond, want gebouwd in 1941).
Ben benieuwd! Mvg.
Sorry voor de late reactie maar door vakantie,s en technische problemen niet eerder in staat u eerder te antwoorden maar als u in de gelegenheid bent om naar ons archief ( Maandag en Woensdag Middag 13.00-16.00 uur te komen hebben wij 2 Foto,s van de Hazenlaan dus als u een USB Stick meeneemt kunt u deze mee krijgen.
Vriendelijke Groet
Archief VOA
hoe kan ik deze uit jullie cataloges bekijken?
81 Wegengids van ApeldoornGemeente Apeldoorn Vierde druk. Zakformaat.
Met alphabetische wegengids en vermelding van de afstanden tot vaste kruispunten.Apeldoorn, wegen, gids1949
Ik heb een plattegrond van de Maten (alle straten). Heeft iemand nog een plattegrond van de maten waarin muizenweg en egelweg nog in voorkomen?De jaren 50?
niet van de jaren 50 maar de muizenweg staat er wel op, dit is een link van CODA waar ik de kaart tegen kwam
https://archieven.coda-apeldoorn.nl/detail.php?nav_id=5-1&index=57&imgid=593675&id=105602
Stuur me een mailtje svp.
hvandewaardt@chello.nl
Ik woon sinds 1983 op de Jagersweg 32 en zou graag meer informatie lezen over de bouw, wijk e.d.
Is er informatie bekend en waar kan ik deze vinden?
In het kader van m’n stamboomonderzoek vraag ik graag het volgende:
Mijn overgrootouders Adrianus en Agatha van Schagen-van Rijn komen op 18 februari 1930 vanuit Zoeterwoude te wonen op het Woldhuis in Apeldoorn.
Adrianus is 74 jaar, Agatha 68.
Met hen mee verhuizen vier volwassen kinderen:
Johanna Adriana (Anna,42), Johannes (Jan, 40), Cornelis Adrianus (Kees, 35) en Adriana Maria (32).
Adriana Maria, de jongste dochter, in de familie bekend als tante Jaan, trouwt acht maanden later met de jongere Johannes Bartholomeus Nicolaas van Rooden en gaat in Arnhem wonen.
Uit de huwelijksakte van Adriana en Johannes van Rooden-van Schagen blijkt dat haar broers Johannes en Cornelis, die getuigen zijn, op dat moment geen beroep hebben!
In een krantenartikel over de stand van de bevolking vond ik dat overgrootvader en gezin op 11 november 1933 vertrokken zijn uit het Woldhuis naar Schalkwijk.
Ze hebben er dan ruim 3,5 jaar gewoond.
Ik vraag mij af:
> hoe komen mijn overgrootouders vanuit Zoeterwoude terecht in het Woldhuis?
> Wat zou hun ‘bestaansrecht’ daar zijn geweest? Alleen het pensioen? Of werkten de zoons en oudste dochter op het Woldhuis? Wat voor werk was dat?
> Woonde mevrouw Tutein Nolthenius daar toen ook nog?
> het Woldhuis is een pension geweest, weet iemand daar meer over te vertellen?
Ik ben erg benieuwd naar uw reacties!
bij voorbaat dank!
in dit artikel stat Ivo over vervoer uit Zoeterwoude. waarschijnlijk is men naar station Leiden of Woerden gegaan en vandaar verder met stoomtreinen naar Apeldoorn. over het Woldhuis: dat zijn inderdaad de vragen waar je als stamboomonderzoeker antwoorden op wilt hebben maar ik heb ze niet. ik neem aan dat u op de website van CODA gezochtjeedt op relevante namen en adressen? https://www.rijnlandgeschiedenis.nl/documenten/stichting-oud-zoeterwoude/het-openbaar-vervoer-in-en-om-oud-zoeterwoude.pdf
Goedendag,
In verband met een onderzoek naar de oude verffabriek Kranenburg/Avisol aan de Condorweg in Apeldoorn ben ik benieuwd over welke informatie jullie beschikken. Misschien nog oude foto’s, verhalen, publicaties? Alle tips zijn welkom. Hartelijke groet, Jasmijn
probeer het kamer van Koophandel-adossier van die fabriek in te zien. dat is een goudmijn waar doorgaans is daar veel uit te halen is. waar het archief archief van de KVK-vestiging Apeldoorn zich bevindt, weet ik niet,misschien bij CODA? succes!
LS,
Ik zie in het zgh Adresboek van de schrijver-dichter Max de Jong (1917-1951) de naam en het adres:
Hein Schimmel
Morellenlaan…
Apeldoorn.
De Jong kende het huisnummer dus niet. Kan u het voor mij vinden?
In grote dank en met vriendelijke groet
nummer 13
Schimmel woonde Morellenlaan 13. zie (advertentie voor een 2 of 3 pits gasstel ),https://resolver.kb.nl/resolve?urn=MMCODA01:000159972:mpeg21:a0029
Zoals u al eerder heeft kunnen lezen in het VOA-magazine is de werkgroep publicaties druk aan het werk met het boek over de metaalindustrie in de bedrijvenserie. Over een paar bedrijven zou de redactie nog graag wat meer weten. Mocht u meer weten of heeft u gewerkt bij de Radefa aan de Hoenderparkweg of Brouwersmolenweg wat later Europaweg is gaan heten, bij de Nestradi aan de Vlijtseweg of bij Smit en Co aan de Alexandrinalaan dan laat het de redactie weten. Dan nemen we graag contact op! Foto’s ook zeer welkom!
Betreft Pand Trompstraat 5 Apeldoorn.Onder de directe buren gaan al lange tijd verschillende uitleggingen rond wat dit pand ooit is geweest van vóœr 1946 Erna weten wij: naaiatelier;youthforchristsoos;Slijkhuis groenteboer opslag; Witgoed Protzman opslag: daarna werd het woonhuis,nu alweer de derde bewoners. Dus: welke functies had het vanaf de bouw (1907?) tot ongeveer 1946? Vriendelijke groeten van Maarten Beck en Berna Harleman Trompstraat 9 7311HV Apeldoorn
Tip: zoek ook eens in het digitale archief van CODA.
Goedemiddag,
ik ben op zoek naar verhalen van bestaande en verdwenen bakkerijen in de GEMEENTE Apeldoorn.
Startdatum is vanaf 1940.
Eind datum is 2024.
Wie kan mij hiermee helpen?
Ik kom graag bij u aan.
gr arend disberg
Hallo Arend,
weet je al dat er aan de Korteweg in Apeldoorn een bakkerij Geurkink was en verder op Rietberg. Dat waren volgens mij banketbakkers. En aan de Julianalaan broodbakker Van den Dool.
zelf heb ik aan de Tulpenlaan gewoond en de familie Geurkink waren kennissen van mijn ouders.
ik hoop dat je hier wat aan hebt.
mvg.
Bb.
Beppy,
Dankje wel voor je informatie.
Ik ga er mee aan de slag.
gr arend
Halo Arend en Beppy,
Volgens mijn informatie moet er ook een bakkerij Eikendal zijn geweest. Mijn oom heeft daar in de jaren 50 gewerkt.
Weet iemand van jullie daar meer informatie over?
Hallo Arend Disberg,
Mijn opa en vader waren bakkers op de Arnhemseweg, verderop op de Arnhemseweg moeten vroeger ook nog een aantal bakkers hebben gezeten. Mijn opa is met de bakkerij begonnen waar nu een schoonheidssalon zit met op de gevel 1926? Mijn opa was Hendrik Jan van den Berg en mijn vader Marten van den Berg. Ik zoek ook naar foto’s van de andere bakkerijen op de Arnhemseweg. Ik heb de 2 ovendeuren met stookgat nog als ”drankkast” in mijn woonkamer. Mijn oma was Jansje Holtman en mijn moeder Gerry van der Leeden (meisjesnaam).
Met vriendelijke groet,
Elly van den Berg
Goedemiddag,
Volgend jaar is het 80 jaar dat Apeldoorn bevrijd is.
Ik ben voornemend om dan een vervolg te maken op het boek “de verzwegen deportatie”.
ik ben op zoek naar verhalen van mensen die de razzia van zowel 2 oktober 1944 als die van 2 december 1944 hebben meegemaakt.
Ik kom graag bij u langs.
gr arend disberg
Was er vroeger een gevangenis in Apeldoorn aan de Stationsdwarsstraat No 10?
alvast bedankt,
vr grt Anton Boels
Ik heb nog foto’s waar mijn opa ( G.J. Denekamp) op staat, samen met nog een aantal mannen.
Volgens mij zat hij in het bestuur van de geiten fokvereniging Apeldoorn.
Ook nog een foto van een jubileum oriëntatierit van de politie van 4 november 1953 (mijn vader (L.J. Denekamp) was bij de politie Apeldoorn
En wat foto’s met voetballers , volgens mij is dat van Agovv Apeldoorn. Mijn vader (L.J. Denekamp) was dacht ik mede oprichter destijds.
Hebben jullie hier interesse in of weten jullie wie ik er een plezier mee kan doen.
Ik ben op zoek naar het zgn. ‘verpondingsregister’ van Zevenhuizen (1635?) dat in bezit moet zijn van de VOA. Het betreft een beschrijving van de percelen. Wie kan mij helpen?
Folkert Bruining
Huub Ummels vertelde me dat hij dat register indertijd heeft gebracht naar CODA
Hartelijk dank! Ik zal naar het archief van CODA gaan!
Groet Folkert
Goedemiddag,
Graag willen wij u vragen of het eventueel mogelijk is om een afspraak te maken op vrijdag 26 juli dat er iemand komt om over Oud Apeldoorn te vertellen.
Ik zou eerst graag telefonisch in contact komen met iemand, die mij hierover meer kan vertellen.
U mag mij op onderstaand telefoonnummer bellen, dan schakelen mijn collega’s u door.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
U kunt ons telefonisch bereiken op 055- 548 48 48 van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 uur en 16.00 uur.
Mailen kan natuurlijk ook naar klantenservice@woonmensen.nl
Met vriendelijke groet,
Yvette
Sociaal Buurtbeheerder Zuid
Werkdagen maandag t/m donderdag
https://www.woonmensen.nl/handtekening/
In mijn voortdurende zoektocht naar wasserijen ben ik momenteel op zoek naar mensen die meer weten over wasserij Kanaalzicht (H. Hilberink/ E Nijenhuis) kanaal 3-5; Wasserij Edelweiss G Hilberink kanaal N 57 en wasserij de Zon van dhr.: G. Klein Obbink , deze zat naast de Edelweiss. Alle info is welkom.D.graaf10@chello.nl. Wilt u meer weten over wasserijen in en om Apeldoorn https://www.apeldoorn-orden.nl/——————-/index.php
Bij deze wil ik de Vereniging Oud Apeldoorn hartelijk danken voor het mooie boeket bloemen, die ik gekregen heb i.v.m. met mijn koninklijke onderscheidding.
Dank u wel.
Jenny de Graaf-Dijk
L.S.,
Eind van dit jaar verhuis ik van buiten Apeldoorn naar de Lepelaarweg. Hier zijn 4 nieuwe woningen in aanbouw. Ik heb begrepen dat dit op het terrein is van papierwarenfabriek Koldewijn. Op oude foto’s van ‘het Geheugen van Apeldoorn’ is te zien dat er op de Lepelaarweg een opening zit tussen nog bestaande blokken van 3 huizen (met huisnummer 1-5 en 15-19). Op de open plek worden nu 4 woningen gebouwd. De huisnummers van de nieuwe woningen, 7-13, passen hier tussen. Mijn vraag is dan ook: hebben er op deze plaats vroeger ook 4 woningen gestaan? Zijn hier ook afbeeldingen van?
Met vriendelijke groet,
Marjanne Vermeulen
In de beeldbank van CODA staan luchtfoto’s van het betreffende gebied.
De luchtfoto van 1921 – ook de zien in “Oud Apeldoorn vanuit de lucht” – geeft aan dat het niet bebouwde gebied toen bij een boerderij hoorde.
De luchtfoto van 1987 laat zien Koldewijn is uitgebreid over het perceel van de boerderij.
De “oude” woningen aan de Lepelaarweg stonden aanvankelijk aan de 2e Wormenseweg die liep van Parallelweg tot Kanaal Zuid.
Geachte heer Stoter,
Dank voor uw bericht . Leuk dat ik nu weet dat de Lepelaarweg niet altijd zo geheten heeft en ooit behoorde tot de 2e Wormenseweg (misschien nog wel te zien aan het feit dat er (net als aan de 2e Wormenseweg) grind ligt als stoep in plaats van tegels ).
Met vriendelijke groet,
Marjanne Vermeulen
De min van de Koningin woonde ooit op nr 27 van de Oude Zwolseweg!!
LS.,
1/ Over enkele weken viert ons huis haar 100e verjaardag! (Oude Zwolseweg 27, Wenum) Een ge-lidtekend huis, want in de buitenmuren van onze woning zitten beschadigingen, (en een granaatscherf) die, naar verluid, veroorzaakt zijn door een luchtgevecht tussen Engelse jagers en Duits afweergeschut. Een jaar of tien geleden is er gezocht naar een vliegtuigwrak hier in de buurt, maar het fijne weten we er niet van. Is er nog iets bekend over deze geschiedenis?
2/ Dan iets heel anders – óók een beetje gek: Ons perceel ligt zo’n 40 cm lager, dan de percelen van de buren. Het verhaal gaat, dat na de oorlog (WO I of II??) er een afgraving heeft plaatsgevonden. Het ene verhaal zegt: de zwarte grond is afgegraven en verkocht. De grond zou gebruikt zijn om schrale gronden op de Veluwe te verrijken. Een ander verhaal luidt: Er is een laag zand afgegraven voor wegenaanleg oid en vervolgens is de teelaarde er weer overheen verspreid. Weet iemand hier nog iets van?? Kwam het vaker voor?Ik zou het leuk vinden om een verhaal geverifieerd te krijgen.
Benieuwd naar uw reactie!! Menno Klapwijk 06-10452233
Beste mevrouw, meneer,
Zou u mij in contact kunnen brengen met Miny van der Sande, wil haar vragen of ze de lezing ‘de min van de koningin’ zou willen geven voor een groep van 10 personen 70+ die een week vakantie vieren in hotel de keizerskroon in Apeldoorn. Ik ben de reisbegeleider.
Vriendelijke groet,
Annemieke Poiesz
Reisbegeleider Senior Vakantie Plan
Beste mevrouw, meneer
In 2025 wordt de 70ste Apeldoornse Vierdaagse gehouden.
Eén van de activiteiten die ter gelegenheid van dit jubileum gaat gebeuren is de uitgaven van een jubileum boek.
Als redacteur van dit boek stuit ik op vragen.
Wat was in de jaren 50 het adres van de Eierhal?
Waar stond de Eurohal?
Het waren startlocaties van de vierdaagse.
met vriendelijke groet,
Paul van Dommelen
De Eierhal stond in de jaren 50 aan het Griftpad.
De Eurohal aan de Molenstraat.
Geachte Vereniging,
Graag hoor ik of bijgaand boekeje in uw collectie heeft en wat de verschijningsdatum van het boekje was.
Met vriendelijke groet,
Jerry Boulogne te Rotterdam
nazaat van famile Landaal te Apeldoorn
Oa de min van koningin Wilhelmina. 3e bundeling
waar is deze bundeling te koop ???
no.TITELAUTEURKORTE BESCHRIJVINGTREFWOORDENJAAR 2. Oa de min van koningin Wilhelmina. 3e bundelingVeluwe, boerderijen, folklore, Wilhelmina, Evertje van de Zande, Reinders1987
Waar is dit boek verkrijg baar ???
Is er iets bekend over de Apeldoornse pettenfabriek?
Ik heb nog veel.oude foto’s van Muziekvereniging Eendracht. Is hier onteresse voor? Dan kan ik ze naar jullie mailen.
Zijn er voor Apeldoornse huizen specifieke patronen bekend met betrekking tot glas in lood? Wij wonen zelf aan de 1ste Johannastraat.
Goedemorgen Medewerkers,
Ik heb een bijzondere vraag namelijk.
Wij zijn op zoek naar info over een bedrijf dat Firma Hoppener heette en destijds gevestigd
was aan Kanaalzuid 12 te Apeldoorn
Het gebouw werd gebouwd in 1922 en was gespecialiseerd in bouw van bakovens en bakkerijmachines.
Verder heeft et tot de jaren vijftig gezeten hierna kwam er de firma AVRA in.
Wij kunnen tot op heden niets van de bouw of het bedrijf Hoppener vinden.
Hopelijk kunnen jullie ons helpen.
Met vriendelijk groet,
JW Byvank
In het krantenarchief ‘Delpher’ is informatie te vinden met zoekterm “Firma Hoppener” of “A. H. D. Hoppener” of “Kanaal Zuid 12”
Beste Hans,
Duizendmaal dank wij vinden het geweldig want wij zitten
al sinds 2008 met een collectief in het pand.
Nogmaals hier zijn wij al reuze blij mee.
Met vriendelijke groet,
JW Byvank