Werkgroep Radio

Radio-uitzending zondag 15 december

Zondag 15 december presenteert Tim ter Bals de uitzending van Apeldoorn Oud en Nu van 11.00 tot 12.00 op Radio Apeldoorn.

Deze keer geen “praat” gast maar veel muzikale gasten want u kunt gaan luisteren naar de Nederlandse jazzmuziek vanaf ongeveer 1955 zoals The Millers, Eddy Doorenbos, Ria Joy, Edwin Rutten,…….en dat zal veel goede herinneringen geven.

________________________________________________________________________________________________________________________________
ONDERSTAANDE UITZENDING NOG TE BELUISTEREN TOT AANSTAANDE ZONDAG 11.00 uur, zie hieronder hoe u te werk gaat.

Presentatie:

Alma van de Blankevoort

Nog enkele weken en we hebben al weer kerstmis. Ik wil graag met mijn gast Monique Kokkeler op zondag 8 december praten over haar project “Merry Christmas”. Monique (de dirigente) heeft een geweldig concert geregeld voor een sfeervolle Grote Kerk te Apeldoorn op zondag 15 december a.s.

Samen met een professioneel orkest bestaande uit 17 musici van Orchestra Twente, 80 leden van Choir Twente (koorleden uit Enschede en Apeldoorn), Kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort en niet te vergeten de top solisten Irene Hoogveld (sopraan), Peter Anink (bariton) en Eric Reddet (tenor – ook bekend van Maestro).

De film “Merry Christmas” vertelt het waargebeurde verhaal van Niemandsland, waar de Duitse, Franse en Schotse troepen slechts op 100 meter van elkaar vandaan zijn. Wanneer de Schotse soldaten in de film beginnen te zingen met “I’am dreaming of home” voelt het alsof dit een traditionele zong is. Uit de loopgraven steef een gezang op: “Stille Nacht, Heilige Nacht”. Daarna klonk het Adeste Fideste (wij komen tezamen) uit de loopgraven op de doedelzak.

Naast deze 3 songs komen nog enkele classics ten gehore: The first Noël, You’ll never walk alone, Bridge over troubled water en Gabriella’s song.

Bent u nu ook zo benieuwd wat dit concert nog meer te bieden heeft, luister dan zeker naar deze enthousiaste en gedreven dirigente Monique Kokkeler. Meer informatie over dit concert vindt u op: www.orchestratwente.nl. Ik hoop u weer te mogen begroeten op zondag 8 december in de uitzending van de VOA.

Orchestra Twente

Dirigent Monique Kokkeler

Radio op de website

Luisteraars die op zondagochtend niet in de gelegenheid zijn om naar het VOA-programma "Apeldoorn Oud en Nu" te luisteren (11.00-12.00 uur) hoeven de uitzending niet te missen. Radio Apeldoorn (waar de uitzending wordt gemaakt) heeft nog een week na de uitzending het programma op de website staan.

Het adres is:
www.rtv-apeldoorn.nl

U gaat als volgt te werk:

Radio aanklikken.
Dan: Radio-programma's
Dan: Apeldoorn Oud en Nu.
Rechts onderaan staat de uitzending.

Elke zondag is er van 11.00-12.00 uur een radio-uitzending Apeldoorn Oud en Nu, via de lokale radio.
Onze medewerkers van de radiogroep zijn Ank van der Bilt, Jan Koorenhof, Jos Jansen of Lorkeers, Alma van de Blankevoort en Tim ter Bals, die iedere week een gast uitnodigen met verhalen over vroeger en nu.

Wij zijn te beluisteren op Radio Apeldoorn.

Frequenties:

FM zenders: