13 augustus 2022
  • 13 augustus 2022 - Rondleidingen door de Schatkamer

Zomer Openstelling Onze Lieve Vrouwekerk en ”Schatkamer”

Op de zaterdagen in de maanden juli en augustus zet de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Hoofdstraat haar deuren weer gastvrij open, zodat geïnteresseerden een bezoek kunnen brengen aan deze, voor Apeldoorn, zo bijzondere kerk.

20 augustus 2022
  • 20 augustus 2022 - Rondleidingen door de Schatkamer

27 augustus 2022
  • 27 augustus 2022 - Living History op het Herenhul

Gratis voorstelling van een Middeleeuwse rechtszitting

Het Herenhul, op het landgoed Bruggelen, was in de Middeleeuwen de plek waar rechtzaken werden behandeld. Het Erfgoedplatform Apeldoorn organiseert m.m.v. de stichting Geldersch Landschap en Kasteelen, toneelvereniging Ernst & Luim, het Vertelgenootschap Apeldoorn en vele vrijwilligers, een aantal living histories waarin een rechtszitting uit 1625 wordt nagespeeld.

Voorstellingen vinden zaterdag plaats om 11, 13.30 en 16.00, zondag om 11 en 13.30.
    Toegang is gratis, maar vol is vol dus kom op tijd.

Voor meer informatie, kijk op

Het Herenhul

• 27 augustus 2022 - Rondleidingen door de Schatkamer

28 augustus 2022
  • 28 augustus 2022 - Living History op het Herenhul

Gratis voorstelling van een Middeleeuwse rechtszitting

Toegang is gratis, maar vol is vol dus kom op tijd.

Voor meer informatie, kijk op

Het Herenhul

3 september 2022
  • 3 september 2022 - Rondleiding door de Schatkamer

Openstelling Onze Lieve Vrouwekerk en Schatkamer

Als u in het centrum van Apeldoorn bent, breng dan ook eens een bezoek aan De Schatkamer, in de Onze Lieve Vrouwekerk van de Emmaüsparochie (ook wel Mariakerk).

Leden van onze werkgroep staan voor u klaar om u rond te leiden in De Schatkamer. Hier ziet u een uitgebreide collectie religieuze voorwerpen, zoals boeken, rozenkransen, kaarsen, doop-, wijwater- en collecteschalen, wanddecoraties en fotomateriaal.

Van september tot juni, op elke 1e zaterdag van de maand bent u van harte welkom.

Hoofdstraat 18, 7311 KB Apeldoorn, Nederland

10 september 2022
  • 10 september 2022 - Open Monumenten Dag

Open Monumenten Dag in het ACEC-gebouw

Op 10 en 11 september worden de Open Monumentendagen gehouden. Het thema voor deze dagen is dit keer "Duurzaam duurt het langst".

Het ACEC-gebouw aan de Roggestraat, waar ons archief zich bevindt, is open. U kunt het gebouw bezichtigen, nieuwe en oude boeken kopen en ansichtkaarten van zowel Apeldoorn als andere dorpen en steden bekijken en kopen.

Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn, Nederland

11 september 2022
  • 11 september 2022 - Open Monumenten Dag

Open Monumenten Dag in het ACEC-gebouw

Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn, Nederland

16 september 2022
  • 16 september 2022 - Jubileum Concert Orkest Koninklijke Luchtmacht

Concert in Orpheus

Op vrijdagavond 16 september 2022 vindt in Theater Orpheus te Apeldoorn een bijzonder concert plaats. Op initiatief van het Apeldoorn-Burlington Comité komt het Orkest Koninklijke Luchtmacht naar Apeldoorn met een bijzonder programma waarin het 70-jarige bestaan van het orkest wordt belicht.

Het programma past uitstekend in de festiviteiten rond de herdenking van luchtlandingsoperatie Market Garden in september 1944 in de buurgemeente Apeldoorn en geeft op eigen wijze invulling aan de warme contacten die worden onderhouden met de partnerstad Burlington in Canada. Zoals bekend werd Apeldoorn in april 1945 bevrijd door Canadese troepen.

De gemeente Apeldoorn, schouwburg Orpheus, het Orkest Koninklijke Luchtmacht, het Apeldoorn-Burlington comité en een aantal enthousiaste vrijwilligers zien uit naar de komst van het Apeldoornse publiek en uiteraard iedere muziekliefhebber. Kaarten kosten door financiële steun vanuit het Apeldoornse bedrijfsleven €12,50 en zijn te koop op de website van Orpheus.

Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, Nederland

24 september 2022
  • 24 september 2022 - Seizoensopening

Gezellige seizoensopening

Zoals gebruikelijk openen wij het seizoen in de aula van scholengemeenschap De Heemgaard. Aanvang: 14.00, deuren open vanaf 13.30
    Entree voor leden en hun partner is gratis.

Op deze middag bieden wij u weer een gezellig programma. Voor de pauze krijgt u de kans uw kennis over Apeldoorn en haar verleden op de frissen. Na een hapje en een drankje komt de alom bekende Guus Essers Band voor u spelen.

Het belooft een leuke middag te worden. U bent van harte welkom!

Heemradenlaan 125, 7329 BZ Apeldoorn, Nederland

1 oktober 2022