• 13 augustus 2022 - Rondleidingen door de Schatkamer

Zomer Openstelling Onze Lieve Vrouwekerk en ”Schatkamer”

Op de zaterdagen in de maanden juli en augustus zet de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Hoofdstraat haar deuren weer gastvrij open, zodat geïnteresseerden een bezoek kunnen brengen aan deze, voor Apeldoorn, zo bijzondere kerk.

13:00 - 16:00 Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18, 7311 KB Apeldoorn, Nederland

• 20 augustus 2022 - Rondleidingen door de Schatkamer

• 27 augustus 2022 - Rondleidingen door de Schatkamer

• 27 augustus 2022 - Living History op het Herenhul

Gratis voorstelling van een Middeleeuwse rechtszitting

Het Herenhul, op het landgoed Bruggelen, was in de Middeleeuwen de plek waar rechtzaken werden behandeld. Het Erfgoedplatform Apeldoorn organiseert m.m.v. de stichting Geldersch Landschap en Kasteelen, toneelvereniging Ernst & Luim, het Vertelgenootschap Apeldoorn en vele vrijwilligers, een aantal living histories waarin een rechtszitting uit 1625 wordt nagespeeld.

Voorstellingen vinden zaterdag plaats om 11, 13.30 en 16.00, zondag om 11 en 13.30.
    Toegang is gratis, maar vol is vol dus kom op tijd.

Voor meer informatie, kijk op

11:00 - 17:00 Het Herenhul

• 28 augustus 2022 - Living History op het Herenhul

Gratis voorstelling van een Middeleeuwse rechtszitting

Toegang is gratis, maar vol is vol dus kom op tijd.

Voor meer informatie, kijk op

11:00 - 15:00 Het Herenhul

• 3 september 2022 - Rondleiding door de Schatkamer

Openstelling Onze Lieve Vrouwekerk en Schatkamer

Als u in het centrum van Apeldoorn bent, breng dan ook eens een bezoek aan De Schatkamer, in de Onze Lieve Vrouwekerk van de Emmaüsparochie (ook wel Mariakerk).

Leden van onze werkgroep staan voor u klaar om u rond te leiden in De Schatkamer. Hier ziet u een uitgebreide collectie religieuze voorwerpen, zoals boeken, rozenkransen, kaarsen, doop-, wijwater- en collecteschalen, wanddecoraties en fotomateriaal.

Van september tot juni, op elke 1e zaterdag van de maand bent u van harte welkom.

13:00 - 16:00 Hoofdstraat 18, 7311 KB Apeldoorn, Nederland

• 10 september 2022 - Open Monumenten Dag

Open Monumenten Dag in het ACEC-gebouw

Op 10 en 11 september worden de Open Monumentendagen gehouden. Het thema voor deze dagen is dit keer "Duurzaam duurt het langst".

Het ACEC-gebouw aan de Roggestraat, waar ons archief zich bevindt, is open. U kunt het gebouw bezichtigen, nieuwe en oude boeken kopen en ansichtkaarten van zowel Apeldoorn als andere dorpen en steden bekijken en kopen.

11:00 - 17:00 Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn, Nederland

• 11 september 2022 - Open Monumenten Dag