Het is december 2022, tijd voor de zesde uitgave van ons 2-maandelijkse VOA-Magazine, tijdschrift van de Vereniging Oud Apeldoorn. Opnieuw een goed gevuld tijdschrift met een variatie aan artikelen.

De spits wordt afgebeten door ‘Facetten uit de geschiedenis van Apeldoorn, deel 2’ door Huub Ummels. Vervolgens ‘Raad je Straatje, deel 6’, ons succesnummer. Er waren maar liefst 28 inzenders die het ook nog allemaal goed hadden.

Voorts in willekeurige volgorde ‘Mens red jezelf’ door Bartus Vos uit Uddel, ‘Gevelnamen’ door Dick Overduin, ‘Twintig jaar Euro’ door Nico Heiner. André Staal schrijft over het Stenen Archief en Peter Ansems over het landgoed De Ploeg. Kortom, voor elk wat wils.

Voorts wordt aandacht besteed aan een aantal verschenen of nog te verschijnen boeken. De titels zijn Fraaier Apeldoorn van Yvonne de Vries, De Apeldoornse Watermolen in heden en verleden door Henk Weltje, De Oude Brinklaan door Yvonne de Vries en Herinneringen van toen van Frits Bouwmeester.

Het is slechts een deel van de inhoud. Opnieuw de moeite waard om te lezen. Het magazine wordt vanaf 7 december aan de leden verstrekt.

NU radio uitzending Vereniging Oud ApeldoornVolg nu live de radio uitzending